Transfercircus Ajax: is Hoesen de nieuwe superspits?

De transfercarrousel draait nog een eventjes door, maar Ajax heeft opeens – vrij verrassend – een nieuwe spits uit de hoge hoed getoverd: Danny Hoesen! Wie? Danny Hoesen!

Danny Hoesen is 21 jaar en afkomstig van Fulham, de club van brombeer Martin Jol. Over de afkoopsom zijn door Ajax en Fulham geen mededelingen gedaan. Hij zal zich in eerste instantie bij Jong Ajax op de kaart moeten zetten.

Hoesen debuteerde vier jaar geleden in het betaald voetbal bij Fortuna Sittard. De Heerlenaar werd al snel opgemerkt door Fulham en verkaste in no time naar Londen. Een groot succes werd zijn verblijf daar niet.

Limburgs moyenne
Hij speelde acht duels in het tweede elftal van Fulham, voordat hij in 2010 werd verhuurd aan HJH Helsinki. Daar scoorde hij twee keer in elf duels. Ook niet echt een moyenne om over naar Limburg te schrijven.

Afgelopen seizoen werd Danny Hoesen ondergebracht bij zijn jeugdliefde Fortuna Sittard, en dat ging stukken beter. Niet zozeer met Fortuna, maar de talentvolle Hoesen wist toch 13 keer te scoren in 33 duels.

Nieuwe Geels?
En nu is Hoesen dus Ajacied. Is hij de nieuwe superspits die we zochten, nu Kolbeinn Sigthorsson zo met blessures aan het sukkelen is? Is Hoesen de nieuwe Kluivert of de nieuwe Messi? Of anders een soort Sana of Geels?

We weten het natuurlijk niet. Wie Danny Hoesen wel is, kunnen we in onderstaand filmpje zien.

Inderdaad: het is Danny Hoesen!

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

3 reacties op “Transfercircus Ajax: is Hoesen de nieuwe superspits?

  1. Peter

    Nou Danny mocht je transfer doorgaan,welkom bij Ajax. Als dit zoals je zegt je jongensdroom altijd al was om bij Ajax te spelen wens ik je veel plezier en succes toe.Hopend op een mooi seizoen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. warco

    @Peter
    nou Peter hier zal Danny blij mee zijn :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Peter

    Ik hoop dat ie net zo goed is als Sana ,dan gaan we nog een hoop lol aan hem beleven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.