Cruijff wil buitenlandse spelers naar Chivas halen

Chivas no puro Mexicano?

Ajax-legende Johan Cruijff wil dat zijn Mexicaanse club Chivas Guadalajara ook spelers uit het buitenland gaat opstellen. Zit hier misschien een samenwerking met Ajax in?

Chivas is de enige club in Mexico die alleen spelers uit eigen land in de selectie heeft. Dat is al een oude traditie bij de voormalige Mexicaanse topclub. Het gaat echter al een tijdje niet meer zo goed met Chivas: zelfs de komst van Cruijff als adviserend verlosser kon het seizoen niet redden.

De eeuwige nummer 14 wil daarom van de Puro Mexicano-regel af en ook voetballers van buiten Mexico (Nederland? Ajax?) aantrekken. Cruijff zei het tegenover de Spaanse zender COPE als volgt:

‘Het is een nadeel dat Chivas alleen met Mexicaanse voetballers speelt. Het is een ongewone situatie.’

Mexicano-doctrine
Oftewel: Chivas moet goeie buitenlandse spelers kopen, anders wordt het ook komend seizoen weer zout naar de tequila dragen. Met John van ‘t Schip aan het roer, ligt een blik op de Nederlandse spelersmarkt voor de hand.

In de Mexicaanse media heeft de opmerking van Cruijff aardig wat caramba’s opgeleverd. Hoe serieus de Chivas-fans over de Mexicano-doctrine zijn, blijkt ook uit onderstaand Puro Mexicano-clublied.

Gepaste afstand
De Meester zelf blijft intussen zijn adviesrol bij Chivas op gepaste afstand uitvoeren, zo benadrukte Cruijff in het interview: ’Ik zal twee keer per jaar een bezoek aan Chivas afleggen. Ieder bezoek zal twee à drie weken duren.’

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.