Schöne Sache: Klasse-Lasse tekent bij Ajax

Lassie Schöne

Ajax heeft zich voor het volgende seizoen versterkt met Lasse Schöne. De 25-jarige Deense middenvelder komt transfervrij over van NEC en tekende voor drie jaar. Klasse!

Frank de Boer liet weten blij te zijn met deze Schöne transfer: ‘Lasse past perfect in onze filosofie. Hij is een creatieve speler die zowel kan scoren als assists kan geven. Van dat soort spelers houden we bij Ajax. Hij zal de concurrentie met de andere middenvelders moeten aangaan. Maar dit seizoen heeft bewezen dat we iedereen keihard nodig hebben.’

Er waren de afgelopen weken meerdere clubs naar de aanvallende middenvelder uit Glostrup aan het hengelen. Daarom is het mooi om te zien dat spelers er tegenwoordig weer voor kiezen om naar Ajax te gaan. Dat was een tijdje geleden wel anders.

CV Lasse Schöne 
Schöne werd geboren op 27 mei 1986 in Glostrup. In Denemarken speelde Schöne in de jeugd van Lyngby IF. Op 16-jarige leeftijd verhuisde hij naar Nederland om bij sc Heerenveen te gaan spelen. Daarna was hij actief voor De Graafschap en NEC Nijmegen. Schöne is achtvoudig Deens international.

Ook aanvoerder Jan Vertonghen is happy met Lasse, zo liet hij op Twitter weten:

‘Meer Denen dan Belgen!?! New era? Happy 2 have #LasseSchöne with us next year👌 Congrats!’

Nummer 21
Schöne is bepaald niet de eerste Deen bij Ajax. Op dit moment lopen er al drie rond (Christian Eriksen, Nicolai Boilesen en Viktor Fischer) en in totaal is Lasse zelfs de 21ste.

De man zelf: ‘Ik kom in een mooi rijtje. Als je terugdenkt welke grote Denen hier allemaal hebben gespeeld. Prachtig dat ik nu bij dezelfde club als Michael Laudrup kom te spelen. Hij is mijn grote voorbeeld.’

Mooi gezegd, Lasse. Check onderstaand Ajax-filmpje voor meer Schönes Geplauder.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Schöne Sache: Klasse-Lasse tekent bij Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.