Ajax, arrogante bord voor de kop, zal geen kampioen worden.

Columns op Ajax.blog.nl

Columns op Ajax.blog.nl

Onderstaande een column van Peter van der Stoep, al ben ik Ajax supporter er zit zeker een kern van waarheid in, al is het een gloeilamp!

Een vooruitziende blik. Nog geen vierentwintig uur later, verbaas ik mij over de uiteenlopende reacties op deze column. Wat zijn er veel kwade mensen op deze aarde. En allemaal kwaad om deze column. Dat is toch raar? Kijk alleen maar al naar de titel.

Daar is, op dit moment, niets aan gelogen. Ajax, een schitterende club, met supporters vol arrogantie, kijkt nog steeds erg naar het verleden.

Dit wordt vooral gedaan, door de naar succes hunkerende supporters, die altijd maar weer het verleden erbij halen, om maar te laten zien, dat Ajax in binnen en buitenland nog steeds de nummer één is. Ik denk met mijn domme hoofd dan simpel: “Maak je maar boos, dan heb je twee keer werk, één keer om boos te worden, en één om niet meer boos te zijn.”

Toch zal er nu de vraag bij menigeen opborrelen. Ben je dan soms voor Feyenoord? Of voor die tering boeren uit Eindhoven? Op deze vragen zal ik niet direct antwoord geven. Laat me eerst eens uitleggen, waarom ik voor deze lichtelijk irriterende titel heb gekozen. Daarvoor moet ik terug naar het begin van het jaar negentienhonderd. Toen werd op achttien maart de Amsterdamsche Football Club Ajax opgericht. Een op het oog fantastische club, die over de hele geschiedenis de meest succesvolle club van Nederland is, met de meest gewonnen prijzen. Dit geef ik gelijk toe. En ook ik heb gejuicht in negentien honderd zevenentachtig, toen Ajax grandioos Lokomotiv Leipzig, de weg naar de Europa Cup twee ontzegde. Maar ik begrijp iets niet van mijn vrienden uit Amsterdam.

Een paar jaar geleden kwam op het schoolplein, waar ik de kinderen uit mijn basisschoolgroep observeerde, een tienjarige jongen naar mij toe. “Meester, zij zeggen, dat ik niet mee mag doen, met voetballen.”, riep die brave jongen tegen mij. Ik ging met hem toen uitzoeken, waarom hij niet mee mocht doen. Het bleek, dat hij een tijd lang heel slecht meedeed. Dit kon de jongen niet uitstaan, want bij zijn voetbalclub, speelde hij de sterren van de hemel. Hij had zelfs hij veel titels en bekers gewonnen. Maar hier hadden de kinderen uit de klas maling aan. Waarom geef ik nou dit waar gebeurd verhaal, als voorbeeld voor de voetbal club met de grootste historie van Nederland. Wanneer je kijkt naar het verleden, om zo het falen in het heden te verdoezelen, is laf, ondoordacht en eigenlijk dus zeer kinderachtig…. LEES HIER VERDER OP VOETBALCENTRAAL

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Ajax, arrogante bord voor de kop, zal geen kampioen worden.

  1. Sympho

    Nice. I have one as well. FC Twente + Ajax = 2-0

    .

    Ooh and yeah, your ex wife..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.