Van Basten: Ajax is gegroeid

Marco van Basten vindt dat zijn elftal niet te vergelijken is met de selectie die in tilburg nog met 2-1 verslagen werd door Willem II. “Er is heel wat gebeurd sinds die wedstrijd”, legt de oefenmeester uit. “Inmiddels hebben we veel meer ervaring. We hebben als team de afgelopen maanden te maken gehad met teleurstellingen, maar we hebben ook mooie dingen beleefd. Op voetbalgebied zijn we gegroeid. Met name het balbezitgedeelte is duidelijk beter geworden.”

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

8 reacties op “Van Basten: Ajax is gegroeid

  1. Diego Sanabria

    Even voorop stellen Marco van Basten was in de tijd dat hij voetbalde een geweldige spits. Beter gezegt hij was een doelpunten machine,waarom, hij speelde met zijn GEVOEL. En had een super gevoel om op het juiste moment op de juiste plek te staan. Dat is een theorie die met alles in deze wereld toe te passen valt. Dat is de rede dat een spits een wereld spits wordt. Een spits heeft meer gevoel nodig dan hersens!!!Maar nu ter zake een echte spits is geen spelmaker maar een beul om de tegenstaander af te beulen. Het enige wat er van echte een spits verlangt wordt is ballen in het net te krijgen en het maakt niet uit hoe en heeft daar dus ook geen inzicht voor nodig,PUNT. Van Basten is altijd een echte spits geweest maar maakt hem niet direct een top coach, waarom, hij heeft nooit en te niemer hoeven na te denken over waar hij moest staan om het spel te bepalen want hij was te druk bezig met naar zijn gevoel te luisteren om op de juiste plek te staan om te scoren. Daarom begrijp ik niet, en ik ben nooit prof geweest, dat er mensen zijn die in de spel bepalende kwaliteiten geloven van Marco, want hij heeft geen inzicht van het spel, wel van goals met alle respect( ik ben altijd fan van hem geweest begrijp me goed, in zijn cariëre als spits) Maar ben totaal geen voorstaander van marco als trainer. Een trainer zijn is tacktisch inzicht hebben net als schaken “De Generaal” zei zelf;”voetbal is oorlog” en daar bedoelde die niet alleen het spel maar ook de tacktiek die gebruikt moest worden om de tegenstander finaal af te beulen. Want als we ff terug kijken naar ’88, Het waren niet de sterren in het veld die schitterden maar het team dat schitterde. En het zelfde zien we nu ook terug in de Engelse competitie het is niet de ster dat schittert maar de team is wel een geheel dat schittert.

    Ik hoop niet dat ik op teveel veel tenen heb getrapt na dit collum, maar daar heeft Meneer Cruiff zeker gelijk in, je moet niet de negatieve punten benadrukken maar wel van te voren aangeven dat er ook posiviteit bestaat en dat in balans bregen, en ik citeer;”je gaat het pas zien wanneer je het door hebt”

    mvg een echte voetbal fan

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jew

    @ Diego
    Ik ben het in grove lijnen met je eens met daarbij de opmerking dat Marco pas begonnen is aan zijn trainer/coachcarriere dus hij leert ook nog elke dag bij.
    Ik vind hem wel steeds beter worden omdat de balans nu wel goed is in het team.
    Marco komt er wel, het positieve vind ik wel dat hij in Italie de voetbalcultuur heeft geproeft en dat merk je ook in de verdediging van Ajax dat een stuk meer solide is dan de afgelopen jaren.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Diego Sanabria

    Moet ik nog meer uit leggen over van basten. Ik blijf bij mijn stand punt, balans, waar hebben we het over hij red het niet als trainer. gewoon niet voor hem weg gelegt. gr Diego

      /   Beantwoorden  / 
  4. Ajax4Life

    Teeering zeg.. Ga dan lekker zelf op het veld staan.. Kan jij het beter dan Marco ofzo.. Hij moet gewoon nog een beetje leren/ wennen.. Als jij lekker je school heb afgemaakt en wat heb bereikt zeik je maar veder over Van Basten. Je praat bijna net zoals Johan Derkse enzo. Wat ‘n gezeik zeg. We worden volgend jaar sekers kampioen..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Diego Sanabria

      Ben zelf een Ajax en Marco fan toen hij nog voetbalde,dacht je soms dat ik het leuk vond dat van afgelopen zondag. Ik zie gewoon weg niet hem door breken als top coach van een top team nu niet en ook niet in de toekomst. Zie het stuk wat ik geschreven heb. Hij heeft de inzicht gewoon niet in zich om Ajax uit het dal te halen waar ze nu inzitten dat ze bekers kunnen binnen halen, hij zou iets meer van andere moeten aan nemen zoals bijvoorbeeld van zijn leermeester J.Cruijf, deze heeft niet voor niets bedankt voor de zetel binnen het Ajax imperium. Dit zag hij aankomen.Het zijn de jongens op het veld die het moeten doen klopt met een mentale coaching van een goede trainer en assistenten. Waarom spelen ze op Europees niveau ieder keer zo goed en presteren ze zo slecht op de Nederlandse velden?? Simpel, ze willen op Europees nieveau gezien worden en zo snel mogelijk vertrekken naar het buitenland. En daarom is de rol van een trainer zo belangrijk om de jongens zo te motiveren dat het geen bal uitmaakt waar ze spelen. Nee ik zie ze het gewoon weg niet gebeuren dat Ajax prestaties zal leveren onder het trainerscchap van Marco. Ik weet niet of je het nog kan herinneren dat de jongens van de harde kern het training veld op kwamen om verhaal te halen bij Marco met de uitdrukking stelletje pannekoeken. Nogmaals ik baal ook als een stekker van wat er allemaal gebeurt.

        /   Beantwoorden  / 
  5. Ajax4Life

    Mét Marco van Basten als trainer!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Diego Sanabria

    Met Marco als trainer!!!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Greet Sprong

    Ze hebben terecht verloren net goed en meer woorden heb ik er niet voor !!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.