[foto] Ajax fans woedend op adidas

De supporters van Ajax hebben woedend gereageerd op het nieuws dat de Ajax-tenues weer worden voorzien van drie rode strepen. De eerste rel om de drie rode adidasstrepen op de mouwen, dateert van 2000. Adidas gaf destijds toe de bijkomende emotie te hebben onderschat en een seizoen later kwam men hierop terug. Acht jaar na dato heeft het merk echter opnieuw bedongen dat de thuistenues worden voorzien van strepen. Dit gebeurt naar aanleiding van het lucratieve nieuwe sponsorcontract, dat vorig jaar voor de looptijd van tien seizoenen is afgesloten.

‘Men doet regelrecht afbreuk aan de clubcultuur en tradities. De drie rode strepen horen gewoon niet op ons thuisshirt’, zo luidt een verklaring op de website van de AFCA Supportersclub. “Wij hebben de directie van Ajax vriendelijk doch dringend verzocht om weer met Adidas in onderhandeling te gaan. Ajax heeft te kennen gegeven niets meer te kunnen doen. Het niet nakomen van de afspraken met de kledingsponsor zou contractbreuk betekenen, wat zou lijden tot zware (juridische) sancties. Dit betekent dus dat we de aankomende tien jaar zitten opgescheept met een verminkt Ajax-shirt.”

“Het is duidelijk dat men denkt dat de wereld er na tien jaar anders uit ziet. In vele opzichten is dat natuurlijk ook zo, maar clubcultuur en historisch besef worden niet aangetast door de tijdsgeest. Dat geldt ook voor de emoties die daarbij komen kijken. Tien jaar later maakt de Ajax-directie weer een knieval voor de commercie; het grote geld, maar gaan voorbij aan de emotie van haar supporters. Een trieste constatering”, aldus de AFCA Supportersclub.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

8 reacties op “[foto] Ajax fans woedend op adidas

  1. theo

    Belachelijk, idd een verminking van ons shirt.
    geld gaat weer voor op clubcultuur en traditie.

    Als er echt niet meer te praten valt, laat ze dan witte strepen erop zetten, die vallen niet zo op. Met die rode is het gewoon afschuwelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Henk

    zo lelijk vind ik het niet hoor

      /   Beantwoorden  / 
  3. sjacco

    ziet er best goed uit en als het financieel voordeel oplevert geef ik ajax groot gelijk.
    We moeten immers de opgelopen achterstand op de concurrentie op alle mogelijke manieren proberen in te lopen en misschien bied dit weer wat mogelijkheden.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Gerard

    Wat een gezeur om 3 strepen de sponsor bepaalt en betaalt.
    Zorg er liever voor dat het oude ajax logo weer terug komt want dat is pas history en dat is door Ajax zelf verkracht.

      /   Beantwoorden  / 
  5. paul postuma

    Is dit niet het shirt van 2018? Er staan namelijk drie sterren op het shirt!

      /   Beantwoorden  / 
  6. nick

    Waarom staat er [foto] in de kop?

      /   Beantwoorden  / 
  7. Robin K

    owh boehoe wat een ramp. 3 steepjes, omg, de wereld vergaat nu. Ik zal heel het hoofdkantoor kort en klein slaan net zoals jullie met het ado-home gedaan hebbe. Dit is onacceptabel. Faggies.
    Ps. Dit shirt is nep en zal nooit komen. 3 sterren, pff, wat denken jullie wel niet. De enige plek waar jullie ooit kampioen zullen worden is de 1e divisie en daar krijg je geen sterretje voor:P

      /   Beantwoorden  / 
  8. Sulejmani10

    pPPPHHH Robin Hood weer met ze onzin.
    Als je er geen verstand van heb waarom trek je dan die zielige smoel open..
    Je hebt t verstand van vrouw.

    Vergelijk t ajax shirt met welke shirt dan ook en er is geen mooier shirt.
    psv/twente/az/en vooral feyenoord… afschuwelijke shirtjes.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.