Thomas vermalen door Bosnië

België heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Zaterdagavond verloren onze zuiderburen met homas Vermaelen in de basis met maar liefst 4-2 van Bosnië-Herzegovina. België stond al na 7 minuten met 0-1 achter door slecht verdedigen van Gill Swerts (AZ) en Timmy Simons (PSV). Pas een kwartier na rust werd het 1-1. Op aangeven van oud-Ajacied Wesley Sonck kon Moussa Dembélé (AZ) de 1-1 maken. Daarna staken de Bosnische supporters vuurwerk af en werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Na de onderbreking zorgde hun spelers op het veld voor het nodige vuurwerk en stond het binnen 20 minuten 1-4. Sonck scoorde vanuit een penalty nog de 2-4. Spanje verstevigde zijn koppositie door zelf Turkije te verslaan. Bosnië is nu de nieuwe nummer twee, maar België krijgt woensdag al gelijk de kans op revanche, want dan staat de returnwedstrijd op het programma.