Lindgren houdt Portugal keurig op 0-0

Rasmus Lindgren zag zaterdagavond Zweden keurig gelijkspelen tegen Portugal (0-0). De Ajacied hoefde op Portugese bodem niet in actie te komen, evenmin als oud-Ajacieden Zlatan Ibrahimovic en Markus Rosenberg. Portugal had alleen baat bij een zege, maar door een gebrek aan schotkracht bleef de ploeg van Carlos Queiroz thuis tegen Zweden met een punt achter, 0-0. Zweden was vooral in de eerste helft de onderliggende partij. In de 24-ste minuut kwam de formatie van bondscoach Lars Lagerbäck goed weg toen een voorzet van linksback Duda op de paal eindigde. Door de slechte afwerking van onder anderen Danny en Simaõ hoefde keeper Andreas Isaksson ook in de tweede helft niet te capituleren.

Portugal heeft in vijf duels slechts zes punten verzameld in groep 1 van de WK-kwalificatiereeks. Zweden staat op hetzelfde aantal punten, maar speelde een wedstrijd minder. Na de zeges van de nummers een en twee, Denemarken en Hongarije (één wedstrijd meer gespeeld), is het perspectief op kwalificatie voor beide landen verslechterd.