Alderweireld draagt broers op zijn hart

Toby Alderweireld onthult dat hij de namen van zijn twee broers Sven en Steve op zijn borst heeft getatoëerd. “Zij betekenen ongelooflijk veel voor me, omdat ze me altijd hebben gesteund. Daarom draag ik hen dichtbij mijn hart”, zegt hij op ajax.nl. De centrumverdediger van Jong Ajax die sinds december vast bij het eerste traint heeft een fantastische traptechniek. Hij kan de bal feilloos over lange afstand bij een medespeler krijgen, zodat deze kan scoren.

“Ik beschik over een prima lange bal en ben opbouwend sterk. Waar ik nog aan moet werken is het de manier van opstellen bij bepaalde spelsituaties en de snelheid waarmee ik draai. Met jongens als Luis Suarez en Miralem Sulejmani in het team wil je nog wel eens verrast worden door hun dynamiek. Ik speel het liefst centraal in de verdediging. Het maakt mij niet uit of dit de linker- of de rechterpositie in de defensie is.”

Als klein jongetje volgde hij al de Amsterdamse club. “Toen ik nog bij mijn ouders in België woonde keek ik samen met hen iedere zondag om 19.00 uur naar Studio Sport. Destijds had ik al een voorkeur voor Ajax. Er heerst een bepaalde magie rondom de club. Het shirt, het voetbal en de spelers: in alles straalt Ajax uit dat het de beste is.” En toen werd hij opeens naar het eerste overgeheveld. “Ik had al lange tijd het gevoel dat ik goed bezig was. Steeds vaker trainde ik mee met de A-selectie. Als een echt grote verrassing kwam het dus niet, maar het gevoel dat je op zo’n moment hebt is echt fantastisch. Het is een jongensdroom die werkelijkheid wordt.”

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.