A1, A2, B1, B2, C1 ze winnen allemaal

Na een reeks matige wedstrijden heeft de A1 van Frank de Boer eindelijk weer eens gewonnen. De trainer was er zelf niet bij op de Toekomst, omdat hij als assistent van Bert van Marwijk een kilometer verderop in de ArenA Oranje aan het voorbereiden was. Bob de Klerk zag zijn ploeg Willem II met 4-0 verslaan. Geoffrey Castillion was met drie goals de grote man bij het hoogste jeugdelftal. Roly Bonevacia was eveneens trefzeker. Door de overwinning staat A1

bovenaan. AZ heeft net zoveel punten, maar één wedstrijd meer gespeeld. Ajax A2 speelde tegen Quick A1 uit Den Haag en won met 6-1. Attila Yildirim scoorde drie maal en bracht zijn seizoenstotaal op 18 treffers. De invallers Qendrim Gashi (2) en Fabian Serrarens maakten de andere treffers voor de Amsterdamse koploper.

Ajax B1 won in Breda met 4-5. Een belangrijke zege, want de Amsterdammers komen nu op de ranglijst naast koploper Feyenoord B1. De Ajax B2 versloeg Zeeburgia B1 in een doelpuntrijk duel met 3-6. Rowendy Schoop scoorde drie maal. Youssef Fennich, Xandro Schenk en Davy Klaassen maakten ieder een doelpunt.

De Ajax C1 won zondag met 5-2 van AZ C1. Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft Ajax C1 negen punten voorsprong op FC Groningen C1. De ruststand was 2-0, waarin topscorer Bram Barhorst twee keer scoorde maar ook na 20 minuten al het veld moest verlaten wegens een blessure. Na rust ging Ajax C1 vrolijk verder, al moest het wel twee tegendoelpunten incasseren. Danzell Gravenberch scoorde ook tweemaal en Gyliano van Velzen completeerde de vijf doelpunten voor Ajax.

Ajax C3 verloor zondag met 0-2 van NAC C2. Het team van Muhren staat nu teleurstellend op een 9e plek in de voorjaarspoule, maar dat komt voornaelijk door pech en blessures.