Telegraaf-actie is dolkstook in rug Vermeer

De beslissing van Marco van Basten om voor Kenneth Vermeer te kiezen en Maarten Stekelenburg op de bank te laten zitten, wordt door De Telegraaf aangegrepen om de gewezen eerste doelman op te laten hemelen door oud-internationals. Hiermee breekt de ‘Wakkere Krant van Nederland’ het selectiebeleid van Ajax-coach Van Basten bij de enkels af. Onder de noemer Pal achter Stekelenburg mogen Joop Hiele, Piet Schrijvers, Stanley Menzo en Hans van Breukelen nog maar eens een keertje Marco’s keuze voor Vermeer afmaken. Leuk voor Maarten al die opbeurende woorden, maar een regelrechte dolksteek in de rug van Vermeer. Joop Hiele vindt dat bondscoach Bert van Marwijk er alles aan moet doen dat Maarten goed in zijn vel zit. Dan kan hij een goede wedstrijd keepen en zo laten “zien dat hij tegen deze druk bestand is, toon aan dat je sterk bent. Dan kom je ook weer even anders bij Ajax binnen.” Stanley Menzo waarschuwt dat Maarten niet te gretig moet zijn. “Geldingsdrang is uitstekend, maar hij moet niet té gretig zijn.”De trainer van Cambuur vindt “dat deze situatie bij Ajax niet té lang kan duren. Op den duur zal dit hem opbreken, dan mist hij automatismen.” Hij doet ook nog een oproep aan het Oranjepubliek. “Geef Maarten wat extra applaus als hij een mooie bal pakt en fluit niet gelijk als hij wat minder sterk handelt.” Inmiddels staat Stekelenburg vijf weken naast het eerste elftal, dus als hij nu slecht keept is dat een mentale kwestiem, vindt Piet Schrijvers. “Het keepen verleer je namelijk niet in vijf weken. Het gaat nu niet om kwaliteit, maar komt aan op mentaliteit. Maarten moet nu denken: ‘Ik krijg de kans van Van Marwijk en zal heel Nederland laten zien dat ik de beste ben.’ Met die over-mijn-lijkgedachte kan hij zelfs Marco van Basten weer aan het twijfelen brengen. In onze tijd was iedereen mentaal wat sterker. Ik hoop oprecht dat Maarten uit het juiste hout is gesneden.” Maar met dat laatste heeft de doelman in interviews al laten blijken moeite te hebben. Volgens Hans van Breukelen staat ‘iedereen’ achter Stekelenburg: “Hij moet deze wedstrijd aangrijpen als grandioos moment om zijn criticasters de mond te snoeren. De bondscoach, de spelers én Edwin van der Sar staan pal achter hem. Edwin noemde hem eerder zijn meest logische opvolger. Klaar. Maak daar gebruik van! Maarten is nog steeds de beste keeper, is het compleetst en bezit de meeste ervaring. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat Marco van Basten dat bij Ajax wél heeft gedaan. Al zal hij daar zijn redenen voor hebben.” Dat kon iedereen zien, Hans!

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

4 reacties op “Telegraaf-actie is dolkstook in rug Vermeer

  1. jo jo

    De beslissing van Marco van Basten om voor Kenneth Vermeer te kiezen en Maarten Stekelenburg op de bank te laten zitten daar zal Marco van Basten zijn redenen wel voor hebben.” Dat kon iedereen zien, Hans en Stanley. maar ja als marco het maar begrijpt

      /   Beantwoorden  / 
  2. jo jo

    Een zeurpiet in het doel van Oranje

    In de schier onuitputtelijke serie columns over de keeperskeuze bij Ajax en Oranje doet Chris van Nijnatten van AD Sportwereld ook een duit in het zakje…

    Van één speler staat het vast dat hij zaterdagavond in de basis van Oranje staat; Maarten Stekelenburg. Bert van Marwijk wond er donderdag in Noordwijk geen doekjes om. “Maarten keept.” De bondscoach heeft, in tegenstelling tot Marco van Basten, alle vertrouwen in de tweede doelman van Ajax. Bij mij is het begrip voor Van Basten daarentegen toegenomen. Ik gun de doelman niettemin zijn optreden tegen Schotland. Het is een interland die in heel Groot-Brittannië te zien zal zijn. Dus als hij een beetje zijn best doet, verdient hij misschien een transfer naar die eilanden, waar het niet wemelt van de goede keepers.

    Qua persoonlijkheid zal hij echter ook na tien fantastisch gekeepte interlands nooit bij een grote club terechtkomen. Hij mist – op dit moment – het karakter om in de voetsporen van Edwin van der Sar te kunnen treden. Bij Ajax hadden ze dat al in de gaten. Daarom verloor deze jongen de concurrentiestrijd van Kenneth Vermeer. Van Basten en zijn staf kijken namelijk verder dan alleen wat gestopte ballen. Keepers moeten ook iets onverstoorbaars uitstralen als het kan. Zéker aan de top.

    Stekelenburg heeft dat totaal niet. Hij staat bekend als een zeurpiet en dat mochten we onlangs zelf ondervinden. Daags na Marseille-Ajax uitte hij bij een van de bagagebanden van Schiphol zijn ongenoegen over de keuze van Van Basten. Dat deed hij bewust, tegen de verslaggevers Maarten Wijffels (AD Sportwereld) en Dick Sintenie (Het Parool). Stekelenburg werd daarop bij Ajax aangesproken over zijn teksten. Sindsdien ontkent hij ook maar iets van bijzonders gezegd te hebben tegen de twee. Tegen iedereen die het maar horen wil; zélfs tegenover de verslaggever van de website van de KNVB.

    Een zeurpiet die wegloopt voor zijn eigen woorden, zoiets moet je niet in je doel hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Sulejmani10

    Een feit is wel dat als STEEK nooit geblesseerd was geraakt aan zijn schouder dat hij nog steeds eerste keeper was geweest.
    Vermeer heeft zich bewezen en de druk die daardoor op steek kwam heeft hem geen goed gedaan..

    Maar hij moet zich niet zo uitlaten in de pers. Hij heeft ze lf de fouten gemaakt.
    Van Basten daarintegen heeft de fout gemaakt om Steek direct weer in t doel te zetten nadat hij weer fit was..
    Hij rustig moeten beginnen in jong ajax (aangezien Vermeer t goed deed)
    Die wissel heeft ajax t kampioenschap gekost..
    FOuten tegen Groningen/Heerenveen/Heracles/Vitesse

      /   Beantwoorden  / 
  4. F

    Dolkstook is geen Nederlands hoor! En deze keuze is gewoon logisch.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.