AD Column: Een zeurpiet in het doel van Oranje

In de schier onuitputtelijke serie columns over de keeperskeuze bij Ajax en Oranje doet Chris van Nijnatten van AD Sportwereld ook een duit in het zakje

Van één speler staat het vast dat hij zaterdagavond in de basis van Oranje staat; Maarten Stekelenburg. Bert van Marwijk wond er donderdag in Noordwijk geen doekjes om. “Maarten keept.” De bondscoach heeft, in tegenstelling tot Marco van Basten, alle vertrouwen in de tweede doelman van Ajax. Bij mij is het begrip voor Van Basten daarentegen toegenomen. Ik gun de doelman niettemin zijn optreden tegen Schotland. Het is een interland die in heel Groot-Brittannië te zien zal zijn. Dus als hij een beetje zijn best doet, verdient hij misschien een transfer naar die eilanden, waar het niet wemelt van de goede keepers.

Qua persoonlijkheid zal hij echter ook na tien fantastisch gekeepte interlands nooit bij een grote club terechtkomen. Hij mist – op dit moment – het karakter om in de voetsporen van Edwin van der Sar te kunnen treden. Bij Ajax hadden ze dat al in de gaten. Daarom verloor deze jongen de concurrentiestrijd van Kenneth Vermeer. Van Basten en zijn staf kijken namelijk verder dan alleen wat gestopte ballen. Keepers moeten ook iets onverstoorbaars uitstralen als het kan. Zéker aan de top.

Stekelenburg heeft dat totaal niet. Hij staat bekend als een zeurpiet en dat mochten we onlangs zelf ondervinden. Daags na Marseille-Ajax uitte hij bij een van de bagagebanden van Schiphol zijn ongenoegen over de keuze van Van Basten. Dat deed hij bewust, tegen de verslaggevers Maarten Wijffels (AD Sportwereld) en Dick Sintenie (Het Parool). Stekelenburg werd daarop bij Ajax aangesproken over zijn teksten. Sindsdien ontkent hij ook maar iets van bijzonders gezegd te hebben tegen de twee. Tegen iedereen die het maar horen wil; zélfs tegenover de verslaggever van de website van de KNVB.

Een zeurpiet die wegloopt voor zijn eigen woorden, zoiets moet je niet in je doel hebben.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “AD Column: Een zeurpiet in het doel van Oranje

  1. youri

    hier ben ik het niet mee eens

    Wie moet je anders in he doel zetten Timmer trekt zeker volle zalen.

    Laat ik eerlijk zijn Timmer vind ik persoonlijk een redelijke tot goede keeper voor Feyenoord maar voor oranje, nee dat vind ik voor hem te hoog gegrepen

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ritchy

    Wat een ezel die dit geschreven heeft echt waar.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.