Van der Wiel: ‘na wedstrijden nooit tevreden’

Vandaag een interessant portret in AD Sportwereld met Gregory van der Wiel. “Ik blijf kritisch op mezelf”, zegt hij in het interview. “Ben na wedstrijden eigenlijk nooit tevreden.” Hij geeft blij te zijn met trainer Marco van Basten. “Als je iets fout doet, begint hij niet meteen tegen je te schreeuwen. Dat vind ik prettig bij deze trainer. Van Basten heeft mij ook altijd laten staan, ondanks fouten. Dat vertrouwen maakt me sterk. Vertrouwen is alles voor een voetballer.” Hij heeft Daniel Alves van Barcelona als voorbeeld en is blij met zijn huidige positie als rechterverdediger. “Als rechtsback voel ik me steeds prettiger. Ik heb altijd centraal gespeeld, maar daar hoef ik niet zo nodig terug te keren. Ik ben open over mijn ambities: ik speel niet om een leuke carrière in de eredivisie op te bouwen, ik wil álles doen om de Europese top te halen en als centrumverdediger ga ik dat niet redden. Het zijn meestal beren van kerels die centraal staan. Ik ben dat niet. Rechtsback biedt mij de beste kansen.”

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Van der Wiel: ‘na wedstrijden nooit tevreden’

  1. Mario

    Wanneer je nooit tevreden bent, getuicht dat je een super instelling hebt en daarnaast leergierig bent. Houden zo, klasse!!!! (maar geniet wel!)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jew

    Als je veel jeugdige spelers hebt moet je ook niet iedereen die af en toe een fout maakt uitkafferen.
    De jongens moet je bijschaven, steunen en vertrouwen geven.
    Een type kuch*Stevens*kuch is in ieder geval voor Ajax geen goeie trainer/coach, dat is helemaal een dampend repelsteeltje.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.