Wie komt er op 10?

De mooiste plek van het Ajax-systeem is de nummer 10. De speler achter de spitsen is vaak de man waar het spel om draait. De laatste jaren koos de club regelmatig voor twee spitsen of voor een systeem met de punt naar achter. Nu Marco van Basten aan het roer staat, lijkt de nummer 10-positie weer helemaal terug te komen. Maar wie gaat daar spelen?

De belangrijkste gegadigde lijkt voorlopig Ismaïl Aissati te zijn. Het
talent heeft veel kwaliteiten om het spel naar zijn hand te zetten maar komt fysiek vaak nog te kort. Zijn oud-ploeggenoot bij PSV, Kenneth Perez, heeft meer vuur in zijn spel maar ik vind hem bijzonder grillig presteren. Perez heeft inmiddels zelf aangegeven op weinig speelminuten te rekenen. "Het rugnummer 21 belooft niet veel goeds", meldde hij in het AD.

Vorig jaar timmerde ook Siem de Jong goed aan de weg. Hoewel hij op meerdere posities op het middenveld inzetbaar is, lijkt de nummer 10-plek goed aan hem besteed. Dat hij scorend vermogen heeft, bewees hij vorig seizoen al.

De vierde gegadigde is Dario Cvitanich. Hoewel de nieuwe aankoop het beste presteert in de punt van de aanval, heeft hij ook bij zijn vorige club Banfield regelmatig op deze plek gespeeld. Tot slot mag ik ook Jeffrey Sarpong niet vergeten. De aanvallende middenvelder lijkt nog niet klaar voor een basisplaats, maar heeft al laten zien veel potentie te hebben. Voor zijn ontwikkeling is het het beste om dit seizoen regelmatig speelminuten te krijgen.

Marco van Basten kan voorlopig dus nog flink puzzelen. Voor de nummer 10-plek is nog niets zeker..

Lees hier het bericht op Voetbalzone over de nummer 10-positie.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Wie komt er op 10?

  1. 10Sulejmani

    Het mag duidelijk zijn dat aissati de nieuwe nr “10″ is.

    Perez heeft veel te weinig laten zien vorig seizoen.. Het s niet erg dat je niet meeverdedigd maar dan moet je wel zorgen dat je geen dom balverlies lijd..

    Perez s wel een uitstekende invaller… dus daar mag hij zich op richten…
    Al moeten we wel uitkijken dat ajax hem niet wegkaapt… aangezien die over de 30 is.. iedereen van boven de dertig s een target van feyenoord…

      /   Beantwoorden  / 
  2. 10Sulejmani

    dat feyenoord hem wegkaapt (foutje)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.