LIVE AZ – AJAX 2-4 Einde wedstrijd

azajax_logoAZ – Ajax de topper van vandaag zal gespeeld worden in het DNB stadion in Alkmaar. Bij Ajax is de enige afwezige Ismaïl Aissati, die last heeft van een bilspier. De vraag zal zijn hoe Ajax in het veld zal komen.  Zal het interview van Demy de Zeeuw nog gevolgen hebben voor de wedstrijd. Of is Ajax echt verder dan de onzekere kaasjes van Ronald Koeman.Om de humor nog iets op te schroeven, hier de foto van de dag!

Volg de wedstrijd  LIVE van minuut tot minuut op het Ajax blog. AZ – AJAX 14:30 DNB stadion Alkmaar

Scheidsrechter van vanmiddag is Bas Nijhuis. Niklas Moisander is door trieste familieomstandigheden niet aanwezig bij dit duel.

Opstelling AJAX: Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Dennis Rommedahl, Demy De Zeeuw, Eyong Enoh, Urby Emanuelson, Luis Suárez, Marko Pantelic

Wissels: Didulica, Pocognoli, Klavan, Lens, Wernbloom, Elm, Pellè.

Opstelling AZ: Romero, Swerts, Jaliens, Moreno, Poulsen, Holman, Mendes da Silva, Schaars, Martens, El Hamdaoui, Dembélé.

Wissels: Vermeer, Silva, Oleguer, Gabri, Sulejmani, Cvitanich, Bakircioglu.

Aanvang van de wedstrijd door AZ.

2de minuut Schaars ontsnapt aan geel na een late tackle op Pantelic.

5de minuut kans Ajax, Emanuelson stoomt op naar de zestien, maar schiet net naast.

10de minuut vrije trap AZ, Schaars brengt de bal in, niemand begrijpt zijn bedoeling inworp Ajax.

13de minuut kans Ajax, individuele Pantelic, Suárez neemt over en zet voor op Pantelic. Romero heeft moeite met de bal pakken.

14de minuut gele kaart AZ, Domme overtreding Jaliens op Pantelic.

15de minuut kans AZ, pass Holman op Martens, die de bal tegen Stekelenburg opschiet. Corner wordt gepakt door Stekelenburg.

19de minuut corner AZ, Schaars brengt de bal in, Vertonghen kopt weg.

20ste minuut kans AZ, Dembele met een slap schot, Stekelenburg pakt de bal.

21ste minuut kans AZ, Dembele met een goede actie op rechts, Martens raakt de bal compleet verkeerd.

23ste minuut kans AZ, Holman schiet op doel maar gaat ver naast en over!

24ste minuut kans Ajax, Suárez schiet een fotocamera van een paar duizend eurie kapot, maar geen doelpunt.

26ste minuut kans Ajax, Suárez met een lob die aangeraakt is. Corner: De Zeeuw brengt de bal in op het vijf meter gebied, kaats mislukt.

27ste minuut Reuze kans AZ, Dembele geeft de bal voor Schaars op de paal, in de kluts kan Stekelenburg de bal pakken.

28ste minuut Goal AZ Mounier El Hamdinges op een pass van Holman. AZ verdient op voorsprong!

30ste minuut El Hamdinges mag Vertonghen masturberen van Nijhuis, geen gele kaart scheids?

32ste minuut kans Ajax, diepe bal Suárez op v.d. Wiel, Romero is op tijd en pakt de bal.

35ste minuut kans AZ, Holman geeft goed voor op Dembele die in Enoh zijn meerdere moet erkennen.

36ste minuut vrije trap AZ, Schaars schiet de bal slap richting doel, Stekelenburg pakt de bal.

37ste minuut kans Az, Holman in de zestien met een schot, Stekelenburg pakt de bal makkelijk.

38ste minuut vrije trap AZ, Schaars geeft voor Pantelic werkt weg.

40ste minuut vrije trap Ajax, De Zeeuw brengt in Rommedahl stapt over en Suárez kan niet bij de bal.

45ste minuut één minuut extra speeltijd.

Rust bij AZ tegen AJAX. AZ is feller en beter dan Ajax, als de Amsterdammers iets willen halen uit dit duel zal er twee tandjes bij moet schakelen. Gabri loopt zich in de rust warm, misschien Rommedahl eruit en 4-3-2-1 spelen met Ajax.

Aanvang tweede helft door Ajax. Wissel Ajax, Gabri in het veld voor Pantelic.

47ste minuut kans Ajax, diepe bal van Alderweireld op Suárez die naast schiet.

48ste minuut grote kans Ajax, voorzet Rommedahl op Suárez die net naast kopt in vrije positie.

50ste minuut vrije trap Ajax, Suárez achter de bal, schot op doel in de muur.

53ste minuut kans Ajax, goed schot van Emanuelson maar gaat net naast.

54ste minuut kans Ajax, Rommedahl schiet de bal te zacht op doel Romero pakt de bal.

56ste minuut GGGOOOOOOOOOOOOOOAAAAAAAALLLLLLLLLLLL AJAX Urby Emanuelson met een schot van 35 meter!

Wat een ongelooflijke blunder van Romero, maar wat een schitterend doelpunt van Ajax.

58ste minuut GGGGGGGGGGGOOOOOOOOOOOOOOAAAAAAALLLLLLLLLLL AJAX Suárez rond een schitterende voorzet af van Rommedahl de 1-2 is verwoestend!

59ste minuut wissel AZ, de beste AZ speler Holman eruit voor spiegeltje spiegeltje Pelè. Koeman doet dus een rare wissel.

61ste minuut aanval AZ block van Vertonghen achterbal, oh toch niet Nijhuis heeft op een andere stand gewed cornerbal. Suárez kopt de bal weg.

64ste minuut GGGGGGOOOOOOOOOOAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLLLLLL Gregory van der Wiel na een prachtige aanval via Demy de Zeeuw! Ajax speelt twee klassen beter dan in de eerste helft, wat een geweldig vermakelijke wedstrijd deze middag.

67ste minuut gele kaart AZ, Swerts krijgt geel na obstructie tegen Rommedahl.

70ste minuut kans Ajax, mooie bal Rommedahl op Suárez die de kans verprutst.

71ste minuut corner Ajax, De Zeeuw geeft voor bal wordt weggewerkt. opnieuw ingebracht door Gabri, Suárez kan geen kracht geven aan zijn schot.

72ste minuut wissel AZ, Martens eruit voor Lens.

73ste minuut de speaker verzoekt de AZ supporters de spreek koren te staken. De supporters reageren met hoon en gefluit. Verlies is moeilijk en zeker tegen Ajax!

78ste minuut wissel AZ, Elm in het veld voor Dembele.

78ste minuut vrije trap AZ, bal wordt weggewerkt tot corner, die niets oplevert.

79ste minuut kans Ajax, aanval via Suárez naar Gabri, bal voor op Suárez die net mist.

81ste minuut corner bal Ajax, Emanuelson speelt de bal direct in de handen van Romero.

83ste minuut gele kaart AZ, Moreno schopt blind uit frustratie naar Suárez, terechte gele kaart.

84ste minuut kans Ajax, diepe bal Anita op Suárez die de corner verdient.

85ste minuut corner Ajax, De Zeeuw neemt kort en houd balbezit voor Ajax met Rommedahl.

90ste minuut Nijhuis vind het leuk in Alkmaar 3 minuten extra speeltijd!

90ste minuut GGGGGGOOOOOOOOOOOOOAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLLLLLL AJAX Luis Suárez!! Voorzet Gregory van der Wiel op Suárez die de bal weer lekker in het dak van het doel prakt!

92ste minuut goal AZ, prachtig doelpunt van Spiegeltje Pelè, mooie omhaal van die Italiaan.

93ste minuut corner AZ, Stekelenburg stompt de bal weg.

EINDE WEDSTRIJD AJAX WINT MET 2-4 VAN AZ.