Koeman hangt quote De Zeeuw op

sneeuwvlokjeRonald Koeman doet er alles aan om zijn team niet nog verder te laten vallen. Deze morgen meld Sneeuwvlokje dat hij de quote van Demy de Zeeuw opgehangen heeft in de kleedkamer. Misschien moet Ronald Koeman lekker naar zijn eigen team kijken, en vooral de reacties mee nemen toen de Zeeuw naar Ajax vertrok.

De kaasjes wisten niet hoe snel ze moesten melden, dat Demy zijn vertrek geen verzwakking was voor AZ na zijn vertrek. Ze hadden de opvolger al in huis met Mendes da Silva, die volgens AZ zelfs beter was dan de Zeeuw. Dat Koeman dus nu de teksten van de Zeeuw probeert te gebruiken voor motivatie, zegt weer genoeg over Calimero en zijn clubje.

Wat Koeman ook even vergeet is de sfeer die hij creeert onder de supporters van AZ. De gemiddelde AZ supporter was al niet gelukkig met het vertrek van de Zeeuw. En nu Koeman olie op het vuur gooit zal deze alleen maar primitiever en dus dommer worden.

Dat Koeman het in zijn interview durft te hebben over netjes naar club en speler, is dan ook de pot die de ketel verwijt. ,,Ik vind de uitspraken van De Zeeuw niet netjes naar de club en de spelers van AZ”, vervolgde de trainer. ,,Ook is het niet respectvol naar de trainer. Ik vind het heel knap dat je na drie weken al zo’n oordeel over een trainer kan hebben.”
De kritiek van de Zeeuw op Koeman was derhalve niet netjes, en absoluut ongegrond na drie weken samenwerking. Dus daar kan ik Koeman niet meer dan gelijk in geven. Maar een ervaren trainer als Koeman zou toch moeten weten hier mee om te gaan. Koeman vervolgt zijn klaagzang met de volgende teksten ,,hij zegt ook dat AZ hem mist en dat wij hem misschien wel te gemakkelijk hebben laten gaan. Dan wil ik het beeld nog wel even terugzien toen hij tegenover me aan tafel zat op het moment waarop AZ niet wilde meewerken aan zijn transfer. Ach, het is niet de eerste keer dat een speler zoiets doet.”
Koeman kent in aanloop naar het duel met Ajax op fysiek gebied vooral luxeproblemen: “We hebben een selectie van 23 spelers, en die zijn allemaal fit. Het nadeel daarvan is dat ik vaak dezelfde jongens moet meedelen dat ze op de bank of zelfs op de tribune moeten zitten.  Dat is niet altijd even makkelijk.”

“Ajax heeft dit seizoen nog geen vaste basisopstelling”, concludeerde de coach. “Er wordt nog vaak van positie gewisseld. Maar of Luis Suárez nou rechts of centraal in de spits staat, hij heeft overal veel rendement. Suárez is levensgevaarlijk. De verdediging van Ajax heeft dit seizoen een vrij vaste bezetting en ze houden nu ook vaak ‘de nul’.

Zondag zullen we zien welke club het best uit de bus komt, al hoeft ook dit niets te zeggen over wie er wint!

Bron: AZ.nl

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

11 reacties op “Koeman hangt quote De Zeeuw op

  1. Ron

    Als Ajacied vind ik de opmerking van de Zeeuw niet handig! Je zet je tegenstander op scherp, en is nergens voor nodig. Hij wilde naar Ajax, kreeg zijn zin… Ga dan door met leven en niet plots achterom kijken en roepen dat ze je te makkelijk lieten gaan!
    Dus ik moet Koeman gelijk geven!

      /   Beantwoorden  / 
  2. kaasbuur

    Helemaal mee eens. Wat is dat toch om je oude werkgever te bekritiseren? De Zeeuw is “groot” geworden bij AZ en had hij nooit bij Ajax gezeten zonder zijn voormalige suikeroom.
    I.p.v. dit soort opmerkingen had hij ook AZ kunnen bedanken. Nu krijgt hij sowieso een bak shit over zich heen zondag in Alkmaar. En dan hebben de “Calimero’s” het weer gedaan en kan er weer over geschreven worden.
    Blijkbaar is de haat naar Koeman groot in Amsterdam. Ik heb het al eens gezegd maar dit is de trainer die Ajax voor het laatst kampioen heeft gemaakt. Hoe je ook over hem denkt, een beetje respect is wel op zijn plaats. Respect die Ajax supporters graag willen hebben als grootste club van NL……… En Demy, ach het blijft een geweldige voetballer die het goed doet in Ajax 1 en heeft dit soort dingen helemaal niet nodig en past niet bij hem.
    Op een mooie wedstrijd zondag en dat de beste mag winnen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wayout

      Hey kaasboer lees de reactie van Wayout onderaan

        /   Beantwoorden  / 
  3. kaasbuur

    O ja @Ajaxblogger..hoezoe verder laten vallen?
    Dinsdag zag ik weer een ander team met veel inzet, ok nog niet productief maar het was dan ook wel Arsenal. Een team (Arsenal) die met 2 vingers in de neus alle NL clubs wegtikt.
    Ik denk dat je een beetje angst hebt voor zondag ;-) hahaha.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Angst is een zwaar woord maar het wordt niet automatisch kaassie… :-)
      De haat naar Koeman is bij mij niet groot… Niet aanwezig dus! Goeie gozer!!

        /   Beantwoorden  / 
  4. Wayout

    Ach…Koemans zijn ego is gekwetst…..Laat hij nu maar het gewraakte artikel ophangen in de kleedkamer. Als dat zijn manier van motiveren is…de slectie op een verkeerde focus te richten en wat betreft dat hij de uitspraken van de Zeeuw niet netjes vind…Ach ja ….we mogen toch eerlijk onze gevoelens uiten…Hij heeft alleen gezegd dat hij zich niet meer thuis voelde bij AZ en dat na het vertrek van Louis van Gaal weinig over was. Ja …. dat doet Koeman pijn….De zeeuw wilde al langer naar Ajax…..Koeman koeman….Allemaal persoonlijke frustratie waar jij nota bene de spelersgroep mee gaat belasten…. ” Zo krijg je je team niet op de rails”

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Het kan net dat zetje zijn wat een speler dé motivatie geeft!!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Wayout

        Als ze dat nodig hebben om gemotiveerd te worden dan is het niet best met hun motivatie

          /   Beantwoorden  / 
        1. Ron

          Zal niet de 1e keer zijn dat dat een ommekeer geeft!
          Je maakt de mindere ploeg onnodig sterker… Ze zullen er niet bang van worden!

            /   Beantwoorden  / 
  5. Dennis

    om even terug te komen op het voorgeval was het gewoon niet netjes van demy. zonder az was die nu nergens want ik heb altijd gezegd dat je bij az het beste kan ontwikkelen in nederland.
    waar speelde hij toen die international werd, ek speelde, kampioen van nederland en dus de beste werd? juist az alkmaar.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Bij Ajax is ie verder gegroeid!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.