Ajax voorlopig onbereikbaar

Het gelijke spel tegen Roda JC had wel wat weg van de 2-2 tegen FC Groningen aan het begin van de competitie. In elke vorm van media of dit nu de dagbladen, tijdschriften, twitter of hyves is zal Ajax wel weer worden afgeschreven en de focus bij de nieuwsvoorziening liggen op de negatieve zaken.

Ik wil dit beeld nuanceren, want er is een belangrijk verschil tussen de twee gelijke spelen ondanks dat bij beiden een 0-2 werd weggegeven. Het elftal dat aantrad in Groningen was gehavend door schorsingen van Suarez en Vertonghen en daardoor op het veld en de bank ook erg jeugdig.

Het betrekken van jeugdige talenten bleek alleen een noodgreep van Martin Jol, want hij wilde deze jongens eigenlijk niet echt gebruiken. Het elftal dat in Kerkrade aantrad tegen Roda JC was ook erg jeugdig, maar uit alles blijkt dat De Boer deze jongens als volwaardig ziet en hiermee Ajax wil laten doorgroeien.

Het belangrijkste verschil is dat ik het gevoel heb dat het huidige Ajax echt van deze wijze les zal leren, zoals ze zondag hebben laten zien geleerd te hebben van Utrecht. Er zit een gedachte achter dit elftal en het spel, waarmee elke Ajacied weer enthousiast moet worden.

Natuurlijk is het gelijke spel een domper en werpt ons weer terug in de hoop op de derde ster. We zullen alleen nog even geduld moeten hebben, voordat we weer onbereikbaar aan kop staan in de eredivisie.

Overigens wil ik in dit groeiproces wel vragen of Ajax vanaf nu voorlopig onbereikbaar wil zijn voor elke vorm van communicatie naar de buitenwereld. In dit geval specifiek de zaakwaarnemers, want afgelopen week kwamen in alle transfergeruchten de namen van Stekelenburg, Van der Wiel, Vertonghen, Enoh, Eriksen, El Hamdaoui en Ebecilio voor.

We zullen dan blijven vertrouwen op onze Toekomst, maar de verkoop van zoveel basisspelers kan zelfs Barcelona of Real Madrid niet opvangen. Om ons groeiproces door te laten gaan zal het bestuur onder aanvoering van Rik van den Boog, mogelijk ingefluisterd door Cruijff, elke vraag naar een speler moeten negeren.

Het voorlopig onbereikbaar zijn, is overigens jammer voor Bas Dost want dit zal ook betekenen dat Ajax geen aankoop kan doen. De enige die de weg al kent en zich zonder aankondiging bij De Arena kan melden is Klaas-Jan Huntelaar.

Een gek idee? Hij zal het toch inmiddels ook wel zat zijn dat hij in Schalke al weken onbereikbaar is voor zijn medespelers!

De assistent-columnist

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

3 reacties op “Ajax voorlopig onbereikbaar

  1. Justin

    Pas op dat je niet te positief oordeelt over dit Ajax! Het spel is ook onder Frank de Boer uiterst pover hoor. Tegen De Graafschap en Roda zelfs bijzonder slecht. We hebben t.o.v. Twente en PSV overduidelijk veel minder kwaliteit. Time to face reality.
    En de gedachte erachter? Ik kan hem niet ontdekken, vooral de voorhoede speelt weer totaal zonder idee als los zand. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit voor een groot deel komt door El Ham, want die speelt puur op intuïtie.
    Hopen mag natuurlijk altijd en dat blijf ik ook doen, maar we moeten elkaar niet bedotten lieve mensen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Minder kwaliteit, ook qua aantal spelers, dan Twente en PSV ben ik met je eens.
      -
      Roda JC was toch echt niet zo slecht de eerste helft. Het is niet altijd het meest sprankelende spel, maar ik zie (op een veel langer niveau nog) wel overeenkomsten met de jaren 90. Er wordt vooral op balbezit gespeeld om zo ergens een man meer te regelen.
      -
      Eens, dat we er nog lang niet zijn maar ik zie wel voldoende aanknopingspunten om dit elftal verder te ontwikkelen.
      -
      Om door te ontwikkelen is inderdaad El Ham niet de meest geschikte speler voorin, maar dat kunnen we deze zomer pas oplossen!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.