Transferbeleid van niks bij Ajax

Even met het gestrekt been erin: geen idee waar Slop en Kinsbergen mee bezig zijn, maar ze hebben het voetbalgevoel van een poliep op een stemband. Waarom is dat zo? Uiteindelijk moeten die twee goedkeuring geven aan elke transfer die Overmars wil doen. Gudelj halen was even leuk maar de rest van de maand is zo debiel verlopen dat er geen zinnig woord over te zeggen is. Daarom doet Sjaak Zwart het maar.

Sorry, het blijft onzinnig. Gudelj halen is leuk maar het is niet genoeg want Ajax moet ervaring halen in de vorm van uitgerangeerde oud-spelers van Ajax. Het woord uitgerangeerd is hier wel van toepassing op Van der Vaart (in de zin dat hij mag wegblijven) en Heitinga bij Herta BSC wist maar ternauwernood aan degradatie te ontsnappen. Maar meneer Zwart de verdediger niet helemaal gevolg heeft is duidelijk, zelfs bij de degradatiekandidaat was Heitinga een bankzitter. Hij speelde nauwelijks het afgelopen half jaar. Uitgerangeerd in de zin van niet goed genoeg meer.

Anyways, toen kwamen de berichten dat Ajax aan het proberen was om Mitchell Dijks terug te halen naar Amsterdam. Sowieso was het al een domme zet om hem te laten gaan, heeft Ajax eindelijk een verdediger die fysiek wat kan brengen, zetten ze hem op de eerste bus richting Friesland om daar een balletje te trappen. Onzinnig vooral omdat het al een jaar of twee duidelijk is dat Boilesen niks brengt. Dijks terughalen is goed, alles is beter dan Boilesen op het moment. Maar… heeft Ajax niet net het contract van Riedewald verlengt, Viergever gekocht en dan nog wel ergens een linksback in de jeugd? Waarom moest die laatste dan zo nodig voor miljoenen overkomen van AZ?!

 

De reactie van Overmars is begrijpelijk, 7 ton per jaar voor een speler die je zelf hebt opgeleid is debiel. Debieler is het feit dat Ajax hem liet gaan, daarvoor heb je een eigen jeugd! Kul-argument. Het probleem met Ajax dit seizoen was vooral een fysieke tekortkoming. Bazoer compenseerde dat aardig maar de inconsistentie en gebrek aan creativiteit nekte Ajax uiteindelijk. Het spel was saai, de aanvallen liepen niet om dat Kishna en El Ghazi aardige spelers zijn, maar niet meer dan dat. Nu zijn Milik en Zivkovic aangekocht en Ajax heeft verdomme een jaar nodig gehad om erachter te komen dat ze de jonge spits niet nodig hadden en nu een heel jaar hebben laten stikken in Jong Ajax.

Met Mitchel Dijks zou Ajax het gebrek aan fysieke kracht enigszins oplossen maar dat alleen de linksback positie. Deze week vierde Ajax de 20-ste verjaardag van de Champions League overwinning op AC Milan, de laatste keer dat Ajax een grote prijs won. In die tijd had Ajax een Kanu of een Finidi George die angst inboezemden bij de tegenstander. Grote kerels die hun mannetje stonden. Volgend seizoen moet Ajax het doen met Gudelj en Sinkgraven. Wat was Overmars denkende om daar een kreupele Van der Vaart bij te voegen? In plaats van lukraak spelers kopen zou Ajax eens een keer wat echte kerels moeten inkopen. Of in plaats van spelers zoals Mitchel Dijks verhuren en afstoten gewoon een keer een echte kans geven in plaats van een overhypete Deen in de basis laten staan terwijl die totaal toe voegt. Een transferbeleid van niks.

Ach ja, gelukkig heeft de verlosser ‘het antwoord’ op alle problemen. Had hij dat vijf jaar geleden ook niet? We zullen het zien…

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.