Categorie: "Geruchtencircuit"

Transfercircus Ajax: Rajkovic en Assaidi onderweg?

Ajax is nog altijd op zoek naar versterkingen, en dat kan ook makkelijk met de extra miljoenen die het sympathieke Feyenoord en de aimabele Rupert Murdoch de club hebben bezorgd. Het Amsterdamse vizier is nu gericht op Slobodan Rajkovic (HSV) en Oussama Assaidi (Heerenveen).

De transfer van Assaidi lijkt slechts een kwestie van tijd. De Telegraaf had zelfs al een foto van de 23-jarige aanvaller in een Ajax-shirt op de website staan.

Assaidi zou het shirt hebben aangetrokken in een sportwinkel in de Amsterdamse J.P. Heijestraat en breed glimlachend hebben geposeerd. Wij houden wel van dit soort enthousiasme. Is Assaidi beter dan de vermaledijde Luciano Narsingh of onze eigen Lorenzo Ebecilio? We zullen zien.

Prügel-Profi
De immer 100 procent betrouwbare Bild Zeitung meldt intussen dat Ajax voor de vacature van centrale verdediger Slobodan Rajkovic van HSV op het oog heeft. Of zoals Bild het stelt:

Ajax Amsterdam soll Interesse an Prügel-Pöbel-Profi Slobodan Rajkovic haben, will angeblich sogar eine Mio Euro für den Serben zahlen.

Transfercircus Ajax: Moisander wil Vertonghen opvolgen

Positief nieuws van het transferfront: AZ-verdediger Niklas Moisander heeft zin in Ajax. Alleen zijn trainer Gertjan Verbeek blijft weer mopperen.

De vertrokken Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen schoof Moisander onlangs naar voren als geschikte opvolger voor de plek in het hart van de defensie. Moisander (die bij Ajax een deel van de jeugdopleiding doorliep) heeft daar wel oren naar.

Moisander zegt in het AD: ‘Het zal niet gemakkelijk worden om Vertonghen op te volgen straks. Ik heb met hem samengespeeld bij Jong Ajax. Hij was de beste speler van de eredivisie.’

Mooie club
Maar de Fin wil het wel graag proberen: ‘Als er een mooie club komt, wil ik weg. En Ajax is een mooie club.’ Moisander had gisteren een gesprek met zijn trainer Verbeek, waarin hij aangaf wat hij wil.

Verbeek, die graag moppert over Ajax, spreekt zich in het AD ook weer duidelijk uit:

Transfercircus Ajax: Overmars streept Narsingh door

Na veel welles en nietes lijkt de komst van Luciano Narsingh naar Ajax nu definitief van de baan. Heerenveen vraagt te veel geld voor de vleugelspits. Maar zeg natuurlijk nooit nooit in de voetballerij.

De kersverse directeur voetbalzaken Marc Overmars voerde gisteren een ‘uiterst positief’ gesprek met de zaakwaarnemer van Narsingh, de flamboyante Mino Raiola. Overmars zegt daarover in De Telegraaf:

‘We wilden Luciano voor vier jaar aan ons binden. En daar lag het probleem ook niet meer. We hebben SC Heerenveen vervolgens een verhoogde aanbieding gedaan, die niet is geaccepteerd. Dan houdt het op. We gaan over de grens kijken.’

Conform de markt
Heerenveen vraagt zes miljoen euro voor Narsingh, die nog een contract voor één jaar heeft. Zelfs Raiola vindt de vraagprijs van de Friezen ‘niet conform de markt’. Ajax wil naar verluidt niet meer betalen dan drie miljoen euro. De excentrieke zaakwaarnemer:

Transfercircus Ajax: Vertonghen nu echt naar Spurs

Foto: @Jan_Vertonghen

De transfer van Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen naar Tottenham Hotspur is nu toch echt een feit. Dat melden de NOS en De Telegraaf tenminste.

Volgens NOS stapt de centrale verdediger voor zo’n 9 miljoen euro over naar de Londense club. Ajax zou daar ook nog eens 3 miljoen euro aan bonussen bij krijgen.

De transfercarrousel rond Vertonghen en de Spurs draaide al maanden op volle toeren en was de afgelopen weken steeds al een kwestie van tijd. Maar de laatste tijd was er de beruchte 15 procent.

Percentuele plooien
Nu zijn de percentuele plooien tussen Ajax en de Belg blijkbaar toch nog gladgestreken. Volgens de Telegraaf tekent Jan voor vier seizoenen bij Tottenham Hotspur.

Officieel bevestigd is de transfer overigens nog niet. Uit onderzoek van onze redactie blijkt dat het zoeken van Vertonghen op de officiële website van de Spurs nog altijd no results oplevert. Ajax-trainer Frank de Boer sprak eerder over ‘details’.

Briljante lastpost El Hamdaoui eindelijk weg bij Ajax

Mounir in actie

Na anderhalf jaar ellende lijkt het schier onwaarschijnlijke nu toch echt te gebeuren: Mounir El Hamdaoui gaat Ajax verlaten. De technisch vaardige lastpost heeft een akkoord met Fiorentina over een 3-jarig contract, meldt De Telegraaf.

Fiorentina en Ajax zouden al overeenstemming hebben bereikt over de transfersom: een lousy 850.000 euro. Dat is aanzienlijk minder dan de 5 miljoen euro die Ajax enkele jaren geleden voor El Hamdadoei heeft betaald.

Voordeel bij dit nadeel: Ajax is ook van de salariskosten van de trotse spits af, à 1,8 miljoen euro per jaar. Naar verluidt zou Ajax dit geld willen aanwenden om PSV-troetelkind Luciano Narsingh binnen te halen.

Rebelse Rotterdammer
Over de avonturen van Mounir El Hamdaoui bij Ajax hebben we de afgelopen maanden al veel geschreven. Sinds hij in onmin raakte met trainer Frank de Boer werd El Hamdanon teruggezet naar Jong Ajax. Daar viel hij vooral op door blessures, onder meer aan zijn bil waardoor hij niet meer plaats kon nemen op de reservebank.

Transfercircus Ajax: geen Poulsen, Narsingh of Büttner

De geruchtenmachine rond Ajax produceert op transfergebied nog niet de allerbeste geruchten. Zo lijkt de kans klein dat Simon Poulsen, Luciano Narsingh en Alexander Büttner naar Ajax komen. Aan de andere kant komen Jan Vertonghen, Gregory van der Wiel en Mounir El Hamdaoui voorlopig nog niet weg.

Ajax-target Simon Poulsen (AZ) heeft volgens De Telegraaf de voorkeur gegeven aan een verblijf bij Deportivo La Coruña. Een vreemde keuze, maar een linksback was gelukkig niet de hoogste prioriteit van Ajax-trainer Frank de Boer. Voor die plek hebben we immers Nicolai Boilesen, zolang hij heel blijft.

Voormalige held Luciano Narsingh (Heerenveen) lijkt ook geen haalbare kaart voor Ajax. De 21-jarige buitenspeler zou nota bene een voorkeur hebben voor PSV. ‘Ajax is helemaal niet in the picture. De onderhandelingen zijn destijds afgekapt en nooit hervat’, meldde zijn flamboyante zaakwaarnemer Mino Raiola.

Afwachten
Alexander Büttner dan, de 23-jarige verdediger van Vitesse? Büttner, afkomstig uit de Ajax-jeugdopleiding, is gewenst in Amsterdam. Maar hij schijnt ook in de belangstelling te staan van toch niet heel grote clubs als Southampton, Queens Park Rangers, Werder Bremen, Fulham en Shaktar Donetsk.

‘Ajax wil clubjongen Vertonghen poot uitdraaien’

Foto: @Jan_Vertonghen

Je verwacht het eigenlijk helemaal niet, maar de transfercarrousel rond Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen lijkt te gaan vastlopen. De overgang van de Belg naar Tottenham Hotspur leek (al heel lang) ‘een kwestie van tijd’, maar gezeur over percentages zorgt nu voor ergernis bij Vertonghen.

De Ajax-verdediger, net terug van vakantie uit Barcelona, laat in het AD blijken niet blij te zijn met de gang van zaken:

‘Dit is heel zonde. Ik had gedacht dat het veel eerder rond zou komen. Ik rekende erop. Tottenham was snel, serieus en concreet. Dat het zo lang zou duren, had ik niet verwacht. Maar ik meld me nu gewoon op 2 juli, hoor. Ik hoop op een oplossing, maar ik ga er niet vanuit.’

Rekenkundige logica
Wat is – naar verluidt – het geval? Er zou zijn afgesproken dat Vertonghen 15 procent van de transfersom van Ajax zou krijgen. Ajax rekende erop zo’n 20 miljoen voor de Voetballer van het Jaar te kunnen vangen. Maar de onderhandelingen met de Spurs zijn uitgelopen op een bedrag van 12 miljoen euro.

Beerput: Van Marwijk wil af van voormalige Ajax-spelers

De voormalige Ajax-spelers John Heitinga, Klaas Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart worden niet meer voor het Nederlands elftal geselecteerd, zolang Bert van Marwijk bondscoach is. Dat beweert althans VI-hoofdredacteur Johan Derksen.

Derksen trok gisteravond in VIOranje de beerput rond Oranje weer een stukje verder open, op basis van zijn welbekende anonieme bronnen. Volgens de besnorde voetbaldeskundige vliegen er in totaal zo’n zeven internationals uit als Van Marwijk de trainer blijft.

Naast een aantal oude knarren (Van Bommel, Mathijssen, Kuijt, Bouhlarouz) gaat het om drie Ajacieden. John Heitinga hoeft zich niet meer bij Bert te melden omdat hij tijdens het EK te slecht speelde, niet dekte en teveel gaten liet vallen, aldus de schimmige bronnen van Derksen.

Stampij
Huntelaar en Van der Vaart hoeft de bondscoach nooit meer te zien omdat ze tijdens het EK teveel stampij zouden hebben gemaakt vanwege hun plaats op de reservebank. Met name de Hunter zou ‘emotioneel overspannen’ zijn geweest, meldden de ingewijden rond Oranje aan Johan Derksen.

Transfercircus Ajax: eindelijk interesse voor El Hamdaoui?

Mounir in actie (foto:@Violachannel)

De transfercarrousel rond Ajax draait traditioneel op volle toeren, maar van concrete deals is nog altijd geen sprake. Hoe is het eigenlijk met Mounir El Hamdaoui? Is er nog iemand die belangstelling heeft voor de technisch begaafde lastpost?

Als we de geruchtenmachine moeten geloven, is er genoeg belangstelling voor Ajax-spelers. Vurnon Anita, Toby Alderweireld, Christian Eriksen, Gregory van der Wiel, ze staan allemaal wel op lijstjes van Engelse, Spaanse of Italiaanse clubs.

Meest concreet zijn (nog steeds) de onderhandelingen over Jan Vertonghen. Een deal tussen Ajax en Tottenham Hotspur is – al wekenlang – een kwestie van tijd. Bij de afdeling inkomende spelers zijn er ook namen genoeg: Luciano Narsingh, Simon Poulsen, Bram Nuytinck, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. We wachten de verdere concrete ontwikkelingen geduldig af.

Mounir-front
Maar hoe is het nou met Mounir El Hamdadoei? De bankzittende Marokkaanse superspits die bij Ajax het afgelopen seizoen alleen maar indruk maakte met zijn eis voor een schadevergoeding, een blessure aan de bil en een dramatisch mislukte transfer naar Fiorentina? Er is enig nieuws van het Mounir-front.

Transfercircus Ajax: ophef rond Vertonghen

Foto:@Jan_Vertonghen

De transfercarrousel rond Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen leek lange tijd stationair richting Tottenham Hotspur te draaien, maar er lijkt nu een kink in de kabel te zijn gekomen.

Tottenham en Ajax overleggen al weken over een transfer van Vertonghen, en het leek inmiddels alleen nog maar een kwestie van tijd. Maar Vertonghen zou ongelukkig zijn over het feit dat Spurs-trainer Harry Redknapp ineens is opgestapt.

Volgens de zeer betrouwbare Britse krant The Sun baalt Vertonghen flink, want hij zag het helemaal zitten met de knappe Redknapp. Jan zou hebben aangegeven dat de Spurs eerst eens met een nieuwe coach moeten komen, voordat hij de knoop wil doorhakken.

Wat nu?
Ajax-uitblinker Vertonghen wacht de ontwikkelingen intussen ontspannen af vanuit een zonnig Zuid-Frankrijk. Vraag is wat er zal gebeuren als de Spurs afvallen. Ajax wil graag een miljoen of 15 voor de aanvoerder.