Categorie: "Transfercarrousel"

Overmars kan Milik ‘voor een prikkie’ kopen

(Foto: @ArekMilik9)

Milik langer in Amsterdam? (Foto: @ArekMilik9)

Gisteren begon De Boer met Milik omdat hij beter uit de voeten zou kunnen op kunstgras, nou dat liet de Pool zien. Met twee fantastische doelpunten knalde hij Ajax naar de overwinning tegen Cambuur. De spits is gehuurd van Bayer Leverkusen, maar Overmars schijnt een hele gunstige koop-optie te hebben bedongen voor de 20-jarige goalmachine.

En Overmars zou volgens De Telegraaf maar wat graag die optie willen lichten, in de eerste plaats omdat hij voor ‘een prikkie’ te halen is: 2.5 miljoen euro. Marc Overmars zou al een akkoord hebben bereikt met de manager van Milik en hij zou begin 2015 aan de Leverkusen moeten laten weten of hij de optie licht of niet. Nu alleen Sigthorsson zien te verkopen.

Ajax pakt 6 miljoen mee van transfer Suarez

(@luis16suarez)

(@luis16suarez)

Ajax pakt ruim 6 miljoen euro mee van de transfer van Luis Suarez van Liverpool naar Barcelona. Met die overgang is in totaal zo’n 81 miljoen euro gemoeid, maar het kan ook 83 miljoen zijn.

Suarez werd in 2011 voor zo’n 25 miljoen euro door Ajax aan Liverpool verkocht, vlak na het roemruchte bijtincident met Otman Bakkal (twee bijtincidenten geleden, red.). Bij die transfer is destijds vastgelegd dat Ajax nog een aardig percentage zou krijgen als de Uruguayaan vervolgens weer zou worden doorverkocht.

‘Een aardige bonus’, meldt onze huisanalist. ‘Verder kunnen we Barcelona wat mij betreft verder afschrijven als team met enige sympathie, met alle respect voor onze Luis. Een elftal met Neymar, Messi en Suarez in de spits is geen haar beter dan een koopclub als Real Madrid of PSV.’

Siem verlaat Ajax: het grote afscheidsinterview

Siem de Long (Beeld: Ajax TV)

Siem de Long (Beeld: Ajax TV)

Na zeven jaar vertrekt aanvoerder Siem de Jong bij Ajax. Een moment van verdriet, maar ook om terug te blikken. Dat gebeurt in het grote afscheidsinterview met Siem de Jong.

De Jong verkast naar Newcastle United. Wordt het een ingang naar Europese roem, of toch een ticket richting Vurnon Anita-achtige vergetelheid? Je weet het niet.

Check hieronder een uitgebreid interview met Siem de Jong over zijn tijd bij Ajax.

Frank de Boer blijft en wil graag vijfde titel Ajax

FRANKFrank de Boer is ook komend seizoen de hoofdtrainer van Ajax. Dat bevestigde De Boer tijdens het trainingskamp in Oostenrijk, zo meldt de doorgaans betrouwbare NOS.

Een paar weken geleden werd nog enigszins de schijn gewekt dat De Boer misschien naar Tottenham Hotspur zou gaan of iets dergelijks, maar het verstand heeft bij de De Boer toch geprevaleerd.

Op trainingskamp in Oostenrijk heeft de Ajax-trainer zijn zaakwaarnemer te kennen gegeven dat ‘hij zijn telefoon niet meer hoeft op te nemen’.

Einde aan tijdperk Whitney Sharpe bij Ajax

Foto: @Sharpiee6

Foto: @Sharpiee6

Met de euforie rond de terugkeer van Anouk Hoogendijk bij Ajax zouden we het bijna vergeten, maar Whitney Sharpe, onze favoriete Amerikaanse voetbalster, speelde onlangs haar laatste wedstrijd voor de attractieve Ajax-vrouwen.

Na twee succesvolle jaren in Amsterdam zoekt Sharpe haar heil weer in de States. Onze huisanalist zal haar missen: ‘Sharpe was een betrouwbare, defensief sterke en technisch vaardige speelster met een goed schot en veel uitstraling.’

‘Bovendien was zij een graag geziene gast op de redactie van Ajax-Blog. Niet voor niets eindigde ze als tweede in onze betrouwbare vakantiepeiling (Met welke Ajacied wil jij het liefst op vakantie?), vooral dankzij haar aansprekende avonturen in Iowa‘, vervolgt de huisanalist.

Voorbij
Maar nu is die mooie tijd voorbij. Check hieronder aan afscheidsinterview met Whitney Sharpe.

Transfercircus Ajax: Anouk Hoogendijk is terug

Foto: @Anoukhoogendijk

Foto: @Anoukhoogendijk

Er was vandaag ook goed nieuws te melden vanaf de stationair draaiende transfercarrousel: de legendarische Anouk Hoogendijk keert terug bij Ajax.

Hoogendijk verliet de attractieve Ajax-vrouwen een half jaar geleden voor een avontuur bij de ladies van Arsenal. Maar Anouks avonturen in Londen verliepen niet helemaal zoals gehoopt.

‘Ik speelde weinig’, aldus Hoogendijk, die vandaag een contract tekende voor één seizoen bij Ajax. Onze huisanalist is tevreden: ‘Als Whitney Sharpe en Babiche Roof nu ook nog zouden blijven of terugkeren, zie ik het komende seizoen weer helemaal zitten.’

Check hieronder een interview met de op het oude nest teruggekeerde Hoogendijk.

Transfercircus Ajax: De Jong volgt succespad broer

Siem de Long (Beeld: Ajax TV)

Siem de Long (Beeld: Ajax TV)

De transfercarrousel rond Ajax draait op volle toeren en inmiddels is ook het eerste slachtoffer gevallen: Ajax-aanvoerder Siem de Jong vertrekt naar Newcastle United.

De Jong heeft voor zes jaar getekend bij de club uit de Premier League, waar eerder zijn broer Luuk een half jaar op huurbasis speelde zonder indruk te maken. Bij Newcastle treft Siem een oude bekende: Vurnon ‘wie-was-dat-ook-alweer’ Anita.

Siem de Jong heeft Ajax mooie jaren gebracht en is zelf ook een beetje sip om zijn vertrek.

Nieuwe prikkel
‘Het doet eerlijk gezegd wel een beetje pijn om weg te gaan. Ik heb heel veel mooie jaren bij Ajax meegemaakt. Met name de afgelopen vier seizoenen waren onvergetelijk met de vier landstitels op een rij. Toch vind ik het nu een mooi moment voor een volgende stap in mijn carrière. In de Premier League hoop ik een nieuwe prikkel te vinden.’

Tranfercircus Ajax: talentvolle Kroaat Muric komt

Ajax heeft opnieuw een talentvolle aanvaller de transfercarrousel op kunnen trekken: de 18-jarige Kroatische jeugdinternational Robert Muric tekent voor vier jaar bij Ajax.

Robert Muric (Foto: Facebook/Robert Muric)

Robert Muric (Foto: Facebook/Robert Muric)

Muric komt over van Dinamo Zagreb, waar hij overigens nog nooit een minuut in het eerste heeft gespeeld. Er moeten nog wel ‘enkele formaliteiten’ worden geregeld, en die kunnen in Oost-Europa soms langer duren dan gepland.

Zo stelt Dinamo dat Muric nog een contract heeft voor een jaar en helemaal niet transfervrij is. ‘Ach, we zullen zien, het komt vast wel goed’, stelt onze huisanalist.

Bojan Krkic: ik wil bij Ajax blijven

(@BoKrkic)

(@BoKrkic)

Bojan Krkic, de Barcelona-huurling die afgelopen seizoen op zijn tijd van waarde was voor Ajax, wil graag in Amsterdam blijven. Maar wil Ajax hem wel?

Barcelona heeft aan de sympathieke Spanjaard laten weten dat hij mag vertrekken. Krkic zou daardoor zomaar transfervrij kunnen worden overgenomen door Ajax. Maar de Amsterdammers happen nog niet.

De zaakwaarnemer van Krkic heeft aan het doorgaans betrouwbare Ajax Showtime laten weten: ‘Het liefst was Bojan bij Ajax gebleven, dat hem nu transfervrij mag overnemen. Ajax heeft zich echter helaas nog niet gemeld.

Transfercircus Ajax: Hoesen trekt naar noorden

(Foto: @Hoesen23)

(Foto: @Hoesen23)

Danny Hoesen verhuist van Ajax naar FC Groningen. De aanvaller werd het afgelopen half jaar verhuurd aan Paok Saloniki. Via de dekselse Grieken trekt de sympathieke Ajax-spits nu naar het noorden.

Hoesen moet bij Groningen het vertrek van Richairo Zivkovic opvangen, die vanaf komend seizoen in de Amsterdam Arena zal schitteren. Hoe gaan we ons Hoesen herinneren? Onze huisanalist:

‘Hoesen is een sympathieke Limburgse knul die het toch net niet heeft gered bij Ajax, ondanks zijn uitstraling. Wellicht dat hij zijn loopbaan in het verre noorden een nieuwe boost of anders wel een impuls kan geven.’