Transfercircus Ajax: De Jong volgt succespad broer

Siem de Long (Beeld: Ajax TV)

De transfercarrousel rond Ajax draait op volle toeren en inmiddels is ook het eerste slachtoffer gevallen: Ajax-aanvoerder Siem de Jong vertrekt naar Newcastle United.

De Jong heeft voor zes jaar getekend bij de club uit de Premier League, waar eerder zijn broer Luuk een half jaar op huurbasis speelde zonder indruk te maken. Bij Newcastle treft Siem een oude bekende: Vurnon ‘wie-was-dat-ook-alweer’ Anita.

Siem de Jong heeft Ajax mooie jaren gebracht en is zelf ook een beetje sip om zijn vertrek.

Nieuwe prikkel
‘Het doet eerlijk gezegd wel een beetje pijn om weg te gaan. Ik heb heel veel mooie jaren bij Ajax meegemaakt. Met name de afgelopen vier seizoenen waren onvergetelijk met de vier landstitels op een rij. Toch vind ik het nu een mooi moment voor een volgende stap in mijn carrière. In de Premier League hoop ik een nieuwe prikkel te vinden.’

Onze huisanalist meent: ‘Het is een logische stap van Siem en het is ook logisch dat Newcastle inmiddels heeft ingezien dat ze afgelopen seizoen de verkeerde De Jong hebben aangetrokken. Kan gebeuren natuurlijk. We hopen dat het exceptionele talent van Siem bij Newcastle niet in de vergetelheid zal raken, maar zeg natuurlijk nooit nooit in de voetballerij.’

De redactie van Ajax-Blog wil Siem de Jong bij deze bedanken voor zeven mooie jaren.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.