Categorie: "In de peiling"

In de poll: wat gaat het worden tegen ADO?

Gisteravond voorspelden de meeste mensen een 0-1 overwinning voor Ajax, dat pakte toch wat anders uit. Maar dat geeft niks want een nieuwe ronde, nieuwe poll.

Komend weekend staat de uit-wedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma en moet Frank de Boer het doen zonder Boilesen. Dat is niet het enige probleem voor De Boer. Schöne is al een paar weken uit zijn doen, eigenlijk is dat zelfs een understatement. De Deen is gewoon onzichtbaar geweest in de de afgelopen vier wedstrijden. Bij de Hagenaars is Kramer goed op schot en wie er bij Ajax in de verdediging staat om hem af te stoppen is nog de vraag. Start Moisander weer of begint De Boer met Van der Hoorn of Denswil om de Fin heel te houden vanwege een aanstaande transfer.

Maar zoals altijd blijft de vraag: wat gaat het worden tegen ADO?

De uitslag van ADO - Ajax:

 • 2-2 gelijkspel (0%)
 • Kunstgras is lastig, Milik redt Ajax. moeilijke 0-1 of 1-2 winst (31%)
 • Die Hagenezen zijn thuis altijd lastig 2-1 verlies (25%)
 • Kramer scoort vroeg maar daarna walst Ajax erover heen 1-4 (44%)
Loading ... Loading ...

Poll: Wat wordt de uitslag PSG – Ajax?

Dinsdag speelt Ajax tegen Paris Saint Germain en als Ajax zich direct wil kwalificeren voor de Europa League dan moeten ze winnen. Schöne was nog steeds niet in orde op zaterdag en moest naar de kant. Voor de rest heeft Ajax een compleet fitte selectie op de mond van Andersen na.

De grote vraag blijft: kiest De Boer ook in de Champions League voor Milik? Als de Pool speelt dan lijkt het erop dat we Sigthorsson niet meer terug zien in de basis dit jaar. Dan rest nog de vraag, wat voor eindstand voorspellen jullie?

Uitslag PSG - Ajax

 • Frank de Boer heeft een masterplan, 1-3 voor Ajax (12%)
 • Ajax wint, Cillessen keept de wedstrijd van zijn leven 0-1 (35%)
 • Gelijkspel, 1-1 (27%)
 • PSG wint nipt 1-0 (0%)
 • Ibrahimovic knalt er drie in 3-0 (26%)
Loading ... Loading ...

Poll: Cambuur Leeuwarden – Ajax

De altijd betrouwbare poll van Ajax.blog.nl

Poll van Ajax.blog.nl

Het is weer zover, een nieuwe ronde, een nieuwe poll. De vorige bewees maar weer eens dat deze peilingen enorm betrouwbaar zijn want met 39% van de stemmen voorspelde u correct dat Barcelona met enig gemak Ajax opzij zou zetten. Dit weekend moet Ajax tegen Cambuur spelen, tot zondagmiddag kunt u de uitslag voorspellen in de poll.

En natuurlijk horen we graag voor welke uitslag u gestemd en waarom.

Wat gaat het worden dit weekend tegen Cambuur?

 • Cambuur uit, altijd lastig, 2-0 verlies (22%)
 • Gelijkspel (11%)
 • Zware wedstrijd op dat kunstgras 1-2 (39%)
 • Ajax wint makkelijk, 1-4 (28%)
Loading ... Loading ...

Meerderheid fans: alles komt goed met Ajax

ajaxlogoAjax kent – traditioneel – een redelijk moeizaam begin van de competitie. Moeten we ons zorgen maken, of is dat – net als in voorgaande seizoenen – niet nodig? Uit onderzoek blijkt: geen paniek, alles komt goed met Ajax.

De redactie van Ajax-Blog stelde het betrouwbare panel van bezoekers aan het blog de vraag: wat nu? Daarop antwoordde 78 procent van de representatieve respondenten: don’t worry ’bout a thing, cause every little thing is gonna be allright.

De meerderheid, 37 procent, stelt: Geen paniek, Ajax komt wel op toeren en wordt weer kampioen. Dit antwoord wordt op enige afstand (25 procent) gevolgd door: Vertrouwen blijven houden in De Boer en steun je club, dan komt alles goed. ‘Zo is het ook’, vult onze huisanalist aan.

Bonking
Nog eens 16 procent van de Ajax-fans antwoordde in de betrouwbare peiling: Zimling! Zimling! Zimling! Zimling! ‘Waar het vertrouwen in deze bonkige en technisch niet bepaald vaardige Deen vandaan komt, is ons een raadsel, maar soit‘, stelt de huisanalist.

Ajax wordt toch weer kampioen, zegt 85 procent

ajaxlogoAjax wordt dit seizoen, ondanks alles, toch weer gewoon landskampioen. Dat meent 85 procent van de Ajax-fans, zo blijkt uit een betrouwbare peiling op Ajax-Blog.

Het supporterspanel van Ajax-Blog kreeg deze keer de hamvraag voorgeschoteld: wie wordt dit seizoen voor de vijfde opeenvolgende keer kampioen? Een ruime meerderheid van de betrouwbare respondenten (85 procent) gaf daarop als antwoord: Ajax.

Iets meer dan een op de tien deelnemers (11 procent) denkt dat een andere club dit seizoen voor de vijfde opeenvolgende keer kampioen wordt. Nog eens 4 procent van de panelleden antwoordde: ‘weet niet, ben PSV-fan, heb geen verstand van voetbal’.

Onderzoek: wordt Ajax opnieuw landskampioen?

ajaxWordt Ajax komend seizoen opnieuw landskampioen? Voor de vijfde keer op rij? Dat is de hamvraag en tevens onderwerp van een nieuwe betrouwbare peiling van Ajax-Blog.

Check rechts op deze pagina de ‘poll’ met als vraag: wie wordt voor het vijfde opeenvolgende seizoen landskampioen? Weet je het antwoord of heb je een idee: doe dan mee aan de betrouwbare peiling.

Bij een significant aantal reacties van betrouwbare respondenten zal het onderzoeksteam overgaan tot publicatie van de resultaten van het onderzoek.

De Boer moet blijven, zegt 83 % van de Ajax-fans

FRANKTrainer Frank de Boer moet bij Ajax blijven. Dat vindt een ruime meerderheid van 83 procent van de Ajax-fans, zo blijkt uit een betrouwbare peiling op Ajax-Blog.

Nu Frank de Boer Ajax de vierde landstitel op rij heeft gebracht en een club als Tottenham Hotspur op zoek is naar een nieuwe oefenmeester, lijkt de druk op de Ajax-trainer toe te nemen om eens een ‘nieuwe uitdaging’ aan te gaan. Niet doen Frank, zegt 83 procent van de respondenten aan onze representatieve en dus betrouwbare peiling.

Driekwart van de Ajax-fans zegt gewoon keihard: ‘Ja, Frank de Boer moet blijven. Op naar titel nummer vijf’. Nog een 8 procent gaf als antwoordoptie: ‘Als Frank weggaat, stort alles in en komt het nooit meer goed met Ajax’. Samen is dat precies 83 procent.

Ajax-fans: vierde landstitel is geen sleur

AJAXHet is niet saai dat Ajax voor het vierde opeenvolgende jaar kampioen van Nederland is geworden. Kampioen worden is namelijk altijd speciaal. Dat zegt bijna driekwart van de Ajax-fans in een betrouwbare peiling van Ajax-blog.

De opiniepeilers van Ajax-blog vroegen zich een maand geleden af: ‘Wordt het niet een beetje saai, zo’n vierde titel op rij?’. De Ajax-fans vinden van niet, zo bleek uit de antwoorden van de respondenten.

Liefst 72 procent is van mening: ‘Natuurlijk niet. Kampioen worden is altijd speciaal’. Slechts 13 procent vindt: ‘Ach, het wordt een beetje een sleur, maar wat geeft het. Kampioen is kampioen.’

Ajax wordt kampioen, zegt 83 procent van de supporters

Hallo!

Hallo!

Het lijkt vrijwel zeker: Ajax pakt dit seizoen de vierde landstitel op rij. Dat stelt 83 procent van de Ajax-fans, zo blijkt uit een betrouwbare peiling. Bijna de helft van de respondenten gelooft bovendien in winst van de Europa League.

De Ajax-supporters hebben er vertrouwen, zo blijkt uit de peiling op Ajax.blog.nl waaraan veel betrouwbare respondenten deelnamen. De deelnemers werd gevraagd om een prognose voor het einde van het seizoen. De cijfers liegen er niet om.

Liefst 83 procent ziet Ajax opnieuw kampioen worden. Ruim eenderde van de fans, 38 procent, stelt zelfs: ‘Cool, Ajax wint de titel en de Europa League’. Volgens 45 procent van de respondenten is winst van de Europa League geen zekerheid, maar pakt Ajax wel de vierde titel op rij terwijl PSV het toch nog tot de middenmoot schopt.

‘Fok die titel’
Uit het representatieve onderzoek blijkt verder dat in totaal 47 procent van de supporters denkt dat Ajax in mei met een Europese beker in handen staat. Van hen zegt overigens 9 procent: ‘Eindelijk weer eens Europees succes, fok die titel’.

Helft Ajax-fans heeft genoeg van ‘eeuwige breien’

Ajax? (Foto: breibeest)

Ajax? (Foto: breibeest)

De helft van alle Ajax-fans heeft genoeg van het ‘eeuwige breien’ van Ajax en wil meer actie naar voren. Dat blijkt uit een betrouwbare peiling onder de lezers van Ajax-Blog. Eenzelfde aantal supporters ziet het probleem niet zo zolang er succes wordt geboekt, zo wijzen de cijfers uit.

Met de tweede seizoenshelft in aantocht is het voor Ajax-trainer Frank de Boer goed om te weten of de Ajax-fans tevreden zijn over het vertoonde spel. Fifty-fifty, blijkt uit de peiling, die overigens is opgestart toen Ajax nog matig presteerde in de eredivisie. Inmiddels staan de Amsterdammers immers weer fier aan kop.

Van alle respondenten antwoordde liefst 36 procent: ‘Ik word niet goed van die tikkies terug en breed’, terwijl 14 procent zelfs meende: We zijn grote grijze geitenbreier Eriksen kwijt, dus verzin iets anders!’

‘Prima zo’
Maar er zijn ook Ajax-supporters die wel te spreken zijn over het geduldige opbouwende positiespel. Zo is 26 procent van mening: ‘Gewoon lekker doorbreien en in mei zijn we weer kampioen’, terwijl nog eens 24 procent stelt: ‘Het gaat prima zo’.

Check de complete uitslag van de betrouwbare peiling.