Ajax wordt kampioen, zegt 83 procent van de supporters

Hallo!

Het lijkt vrijwel zeker: Ajax pakt dit seizoen de vierde landstitel op rij. Dat stelt 83 procent van de Ajax-fans, zo blijkt uit een betrouwbare peiling. Bijna de helft van de respondenten gelooft bovendien in winst van de Europa League.

De Ajax-supporters hebben er vertrouwen, zo blijkt uit de peiling op Ajax.blog.nl waaraan veel betrouwbare respondenten deelnamen. De deelnemers werd gevraagd om een prognose voor het einde van het seizoen. De cijfers liegen er niet om.

Liefst 83 procent ziet Ajax opnieuw kampioen worden. Ruim eenderde van de fans, 38 procent, stelt zelfs: ‘Cool, Ajax wint de titel en de Europa League’. Volgens 45 procent van de respondenten is winst van de Europa League geen zekerheid, maar pakt Ajax wel de vierde titel op rij terwijl PSV het toch nog tot de middenmoot schopt.

‘Fok die titel’
Uit het representatieve onderzoek blijkt verder dat in totaal 47 procent van de supporters denkt dat Ajax in mei met een Europese beker in handen staat. Van hen zegt overigens 9 procent: ‘Eindelijk weer eens Europees succes, fok die titel’.

Tenslotte antwoordde 8 procent van de respondenten ‘weet niet / geen mening’.

De complete uitslag van de betrouwbare peiling:

Vraagstelling: doe zelf ook eens een betrouwbare prognose! Hoe gaat de tweede seizoenshelft?

45 procent: Lekker hoor: de vierde titel voor Ajax en PSV eindigt onder in de middenmoot.

38 procent: Cool, Ajax wint de titel en de Europa League.

9 procent: Schitterend, eindelijk weer eens Europees succes. Fok die titel.

8 procent: Weet niet/geen mening.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.