Helft Ajax-fans heeft genoeg van ‘eeuwige breien’

Ajax? (Foto: breibeest)

De helft van alle Ajax-fans heeft genoeg van het ‘eeuwige breien’ van Ajax en wil meer actie naar voren. Dat blijkt uit een betrouwbare peiling onder de lezers van Ajax-Blog. Eenzelfde aantal supporters ziet het probleem niet zo zolang er succes wordt geboekt, zo wijzen de cijfers uit.

Met de tweede seizoenshelft in aantocht is het voor Ajax-trainer Frank de Boer goed om te weten of de Ajax-fans tevreden zijn over het vertoonde spel. Fifty-fifty, blijkt uit de peiling, die overigens is opgestart toen Ajax nog matig presteerde in de eredivisie. Inmiddels staan de Amsterdammers immers weer fier aan kop.

Van alle respondenten antwoordde liefst 36 procent: ‘Ik word niet goed van die tikkies terug en breed’, terwijl 14 procent zelfs meende: We zijn grote grijze geitenbreier Eriksen kwijt, dus verzin iets anders!’

‘Prima zo’
Maar er zijn ook Ajax-supporters die wel te spreken zijn over het geduldige opbouwende positiespel. Zo is 26 procent van mening: ‘Gewoon lekker doorbreien en in mei zijn we weer kampioen’, terwijl nog eens 24 procent stelt: ‘Het gaat prima zo’.

Check de complete uitslag van de betrouwbare peiling.

Onderzoeksvraag: breit Ajax teveel?

36 procent: Ja, ik word niet goed van die tikkies terug en tikkies breed.

26 procent: Nee, gewoon lekker doorbreien en in mei zijn we weer kampioen.

24 procent: Nee, het gaat prima zo. 

14 procent: Ja, we zijn grote grijze geitenbreier Eriksen kwijt, dus verzin iets anders.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.