Meerderheid fans: alles komt goed met Ajax

Ajax kent – traditioneel – een redelijk moeizaam begin van de competitie. Moeten we ons zorgen maken, of is dat – net als in voorgaande seizoenen – niet nodig? Uit onderzoek blijkt: geen paniek, alles komt goed met Ajax.

De redactie van Ajax-Blog stelde het betrouwbare panel van bezoekers aan het blog de vraag: wat nu? Daarop antwoordde 78 procent van de representatieve respondenten: don’t worry ’bout a thing, cause every little thing is gonna be allright.

De meerderheid, 37 procent, stelt: Geen paniek, Ajax komt wel op toeren en wordt weer kampioen. Dit antwoord wordt op enige afstand (25 procent) gevolgd door: Vertrouwen blijven houden in De Boer en steun je club, dan komt alles goed. ‘Zo is het ook’, vult onze huisanalist aan.

Bonking
Nog eens 16 procent van de Ajax-fans antwoordde in de betrouwbare peiling: Zimling! Zimling! Zimling! Zimling! ‘Waar het vertrouwen in deze bonkige en technisch niet bepaald vaardige Deen vandaan komt, is ons een raadsel, maar soit‘, stelt de huisanalist.

Een kleine 3 procent van de respondenten vindt dat Ajax de titel maar het beste kan laten lopen en voor de winst in de Champions League moet gaan. ‘Gedurfd’, zo omschrijft onze huisanalist deze groep.

Spaatje Rood
Tenslotte zijn er natuurlijk ook weer de nodige zwartkijkers onder de Ajax-supporters. Bijna 1 op de 5 fans zelfs (19 procent) vindt: Verschrikkelijk, dit wordt het dramatische seizoen die je wist dat zou komen.

‘Met deze mensen wil ik na afloop van het seizoen nog wel eens een Spaatje Rood gaan drinken’, besluit onze huisanalist.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.