Spannende roadtrip met Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen

Terwijl een akkoord over Jan Vertonghen tussen Ajax en Tottenham Hotspur al wekenlang ‘een kwestie van tijd’ is, geniet de Ajax-Belg zelf van een welverdiende vakantie. Benieuwd wat hij meemaakt? Dit is deel 1 van Jan Vertonghen’s European Roadtrip.

Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen is sinds een week bezig aan een roadtrip door Europa. Hartstikke gezellig dus. De eminente verdediger is inmiddels aangekomen in Barcelona. Op de beroemde Ramblas liet Jan een cartoon maken van zichzelf en – zo vermoeden wij – twee vrienden.

Foto: @Jan_Vertonghen

‘Zelfs de karikaturen zijn vet! Dan weet je genoeg, haha!!!’, liet Vertonghen via Twitter weten, zonder dat nu helemaal duidelijk is wat hij daarmee bedoelt. Het was overigens niet de hele tijd feest in Barcelona, want eerder op de dag tweette de Ajax-aanvoerder een verontrustend bericht:

Raam stuk, telefoon stuk, auto weggesleept en slecht weer @Barcelona! Keep the spirit alife! #pech

Dat zijn inderdaad de vervelende dingen. Toch mooi om te zien dat Jan zich – als een ware aanvoerder – vervolgens weet te herpakken. Bovendien zijn de weersvooruitzichten voor Barcelona de komende dagen uitstekend: zonnig en 28 graden.

Gent
Vertonghen vertrok op 13 juni voor zijn Europese roadtrip, zo wist onze redactie Sociale Media en Vrije Tijd te achterhalen. De eerste tussenstop was in het mooie Gent, waar Jan het genoegen had de laatste interland van Mark van Bommel te kijken, Nederland-Duitsland.

De Ajax-aanvoerder was kritisch over Oranje. ‘Eerst met de wedstrijd zelf bezig zijn, daarna met persoonlijke wedstrijdjes!’, tweette Jan, vermoedelijk doelend op diezelfde Van Bommel. Na Gent ging de reis naar Zuid-Frankrijk, waar Vertonghen ook nog wat EK-duels op een groot scherm meepakte.

Barcelona
Momenteel zit Vertonghen vermoedelijk op een zonnig terrasje in Barcelona. Zou de Catalaanse hoofdstad wellicht het eindpunt van de Europese rondreis van de Ajax-Belg kunnen zijn? De lokale voetbalclub Barcelona is op zoek naar een linksbenige centrale verdediger…

Lees daarover meer in het volgende deel van: Jan Vertonghen’s European Roadtrip.

Ook op vakantie met andere Ajacieden? Check de vakantie-avonturen van Gregory van der Wiel en Siem de Jong.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Spannende roadtrip met Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.