Transfercircus Ajax: Moisander wil Vertonghen opvolgen

Positief nieuws van het transferfront: AZ-verdediger Niklas Moisander heeft zin in Ajax. Alleen zijn trainer Gertjan Verbeek blijft weer mopperen.

De vertrokken Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen schoof Moisander onlangs naar voren als geschikte opvolger voor de plek in het hart van de defensie. Moisander (die bij Ajax een deel van de jeugdopleiding doorliep) heeft daar wel oren naar.

Moisander zegt in het AD: ‘Het zal niet gemakkelijk worden om Vertonghen op te volgen straks. Ik heb met hem samengespeeld bij Jong Ajax. Hij was de beste speler van de eredivisie.’

Mooie club
Maar de Fin wil het wel graag proberen: ‘Als er een mooie club komt, wil ik weg. En Ajax is een mooie club.’ Moisander had gisteren een gesprek met zijn trainer Verbeek, waarin hij aangaf wat hij wil.

Verbeek, die graag moppert over Ajax, spreekt zich in het AD ook weer duidelijk uit:

‘Ik ben het er nog steeds niet mee eens hoe Ajax hierin handelt. Eerst laten ze ons middenin de competitie weten geïnteresseerd te zijn. Terwijl we op dat moment nog een concurrentiestrijd met Ajax voerden.’

Niet netjes
Verbeek vervolgt: ‘Ze praten vervolgens ook met Niklas en laten dan daarna niks meer van zich horen. Dat is niet netjes. En het is echt niet zo dat ze wilden weten of Niklas openstaat voor Ajax. Natuurlijk staat hij dat. Iedere voetballer wil bij Ajax spelen.’

Met dat laatste heeft Verbeek natuurlijk wel weer gelijk. Kortom: wordt – ongetwijfeld – vervolgd.

 

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

9 reacties op “Transfercircus Ajax: Moisander wil Vertonghen opvolgen

 1. tintje

  Och verbeek moet altijd wat te knotteren hebben anders leeft hij niet. laat moisander het komen proberen als hij zo graag wilt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ron

  Zou hij bij Ajax passen? Ik vind hem altijd wat hard

    /   Beantwoorden  / 
 3. Dick

  Als Verbeek niets te mopperen heeft,dan zoekt hij wel wat. Een hoop geschreeuw en weinig wol,lijkt van Gaal wel.Zijn het soms half broers?

    /   Beantwoorden  / 
 4. aad

  Doet Ajax nog iets met zijn zo ” geroemde?: jeugdopleiding?
  Alleen maar spelers kopen daar zijn ze beter in vooral van jeugd spelers om door te verkopen.
  Cruyf heeft alleen een grote mond maar heeft als leiding nog niets gepresteerd.
  Commentaar op v.Gaal heeft hij wel maar die heeft tenminste lef om het op te nemen als trainer van het Nederlands elftal.En wat doet hij zoals gewoonlijk zeiken.Die man moet naar een bejaardenhuis daar hoort hij thuis.

    /   Beantwoorden  / 
  1. warco

   aad , het alter ego van oog :)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Oog

    Jammer Warco, Ik ben juist positief over Cruijff.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

     Het elftal van Juventus is al 25 jaar positief het heeft Ajax de CL beker van 1996 gekost dus met positief schieten we niks mee op.

       /   Beantwoorden  / 
  2. Mark78

   aadje kijk naar het basisteam. Het is wel duidelijk lijkt me.

     /   Beantwoorden  / 
 5. alex

  Verbeek is realistisch om te zeggen dat elke voetballer bij Ajax wil spelen (in het begin van zijn carriere!). Als ze 25-28 zijn willen ze natuurlijk bij Milan/Barca/Arsenal/United voetballen (daar is Ajax weer een leuk opstapje voor).
  Feit is wel dat Ajax voor een duppie op de eerste rang wil zitten. 12 mln vangen voor Vertonghen… lokt een reactie uit dat er voor een Moisander 5-7 mln betaald moet worden. de speler staat immers nog tot 2014 onder contract.
  Ajax zal overigens snel moeten handelen… want Anderlecht is een betere kandidaat (voor AZ): http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=169706
  Verder valt te betwijfelen of Moisander nou zo’n echte ajax-voetballer zal zijn/worden… 8 gele en 2 rode kaarten in 2011-2012 is een beetje veel…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.