Verbeek moppert over bekerreplay Ajax-AZ

Foto: Paul Blank

Gertjan Verbeek heeft zich op het trainingskamp van AZ in Turkije beklaagd over de bekerreplay van volgende week tegen Ajax. De AZ-trainer, die zijn ploeg van het veld stuurde na de omstreden rode kaart voor AZ-keeper Esteban, vindt dat Ajax goed wegkomt en de wedstrijd eigenlijk reglementair had moeten verliezen.

In de Telegraaf moppert Verbeek: ‘Ajax mag de handen dichtknijpen met dit besluit, want internationaal was de wedstrijd voor hen gewoon als verloren beschouwd.’ De trainer doelt hiermee op de ‘onveilige situatie’ die in de Arena zou zijn ontstaan na de mislukte karate-aanslag van Wesley uit Almere op keeper Esteban. Maar hij gaat soepel voorbij aan het feit dat de wedstrijd werd gestaakt omdat AZ weigerde verder te spelen na de bizarre rode kaart voor de goalie.

Huisadvocaat Keje Molenaar, die eerder zei dat AZ met de replay wordt beloond voor de weigering verder te voetballen, krijgt ook een sneer uit de pan. ‘Keje Molenaar heeft laten zien dat hij een slecht jurist is, omdat hij in deze kwestie niet denkt als jurist, maar als een Ajacied’, aldus de blijkbaar ook juridisch aangelegde AZ-trainer.

Rare beslissing
In Amsterdam vinden velen dat de replay had moeten worden hervat met de terechte 1-0 voorsprong die er voor het Wesley-incident op het scorebord stond. Jan Vertongen zei onlangs in Brazilië nog: ‘Ik vind het nog steeds een rare beslissing dat we helemaal opnieuw moeten beginnen.’

De kans dat Verbeek zich volgende week sportief opstelt en Ajax een vrije doortocht gunt naar een 1-0 voorsprong, lijkt al met al niet enorm groot.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

14 reacties op “Verbeek moppert over bekerreplay Ajax-AZ

 1. Dave Bron

  Hey verbeek LIK MIJN B*LLEN! Hoezo keje is een slecht jurist? Hij is 1 van de beste sportjuristen ter wereld! Jij bent de slechtste verliezer in de wereld en een slechte trainer want het enige waar jij om geeft is jezelf en je eigen gelijk.Niets gaat je te ver om maar te kunnen winnen vuile r*t, je lijkt mourinho wel! Oh ik ik vergat dat je ook nog de meest bange trainer ter wereld bent ook, als je je bedreigt voelt door een debieltje van 19 zonder wapens! Wat een triest en eenzaam mannetje moet je toch zijn dat je je zo gedraagt!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hahaha

  Dus Verbeek ziet in een gehandicapte jongen groot gevaar :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. arie

   Als een gehandicapte al op het veld kan komen , kan ieder ander dat dus ook

     /   Beantwoorden  / 
   1. Hahaha

    Ook op het blog zie ik :)

      /   Beantwoorden  / 
 3. Mark78

  AZ mag de handjes dichtknijpen met dit besluit. Wat een achterlijke vergelijking met Europees voetbal. In soortgelijke gevallen in de Nederlandse competitie zoals een supporter van de Graafschap die een grensrechter te lijf gaat en een streaker die het veld op kwam met de tekst Fuck Ajax vorig jaar bij Groningen tegen Ajax zijn de wedstrijden ook niet gestaakt en is er ook geen sprake geweest van puntenaftrek. Nu staat AZ gewoon achter met 1-0 en loopt zelf van het veld af, dan mag je niet klagen dat de gehele wedstrijd overgespeeld wordt. Zouden ze dat in Europees verband wel accepteren denk je Gertjan als je gewoon het veld afloopt als je het ergens niet mee eens bent? Ik dacht het niet he?

    /   Beantwoorden  / 
 4. ajaxfan

  aw joh gert jan je moet niet zeuren wat krijg ik toch een hekel aan dat ventje
  ja mag lijden dat ajax gewoon gaat winnen want ze waren dir wedstijd al de betere ploeg en zonde dat de wedstrijd niet begint met de 1-0 voor ajax
  ajax is the number one en jij gert jan bent gewoon een loser en een chagrijnig mannetje

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ron

  Wat een ei en vies vuil leugenaartje is hij… Dit laat precies zien waarom hij van het veld stapte!! Om de winst te krijgen! Hij stapt van het veld en had dus uitgesloten moeten worden

    /   Beantwoorden  / 
 6. Nico

  Ik krijg zo langzamerhand het gevoel dat die Verbeek ten koste van Ajax de volgende ronde wil halen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Josef

   Ik denk dat deze Nico wel een goed punt heeft.

     /   Beantwoorden  / 
 7. nico

  Wat een ongelofelijke misselijke lul die verbeek
  hoop dat ze 5-0 klop krijgen

    /   Beantwoorden  / 
  1. arie

   wat een ongelofelijke misselijke supporters tijdens en na de wedstijd, ik hoop dat ze 0-5 klop krijgen!

     /   Beantwoorden  / 
 8. Meersche Helden

  Ajax-AZ 1-0 (89ste minuut ED Esteban)
  AZ-Ajax 0-37.
  Daar hoop ik meer op, halen ze AZ ook gelijk in op doelsaldo.

    /   Beantwoorden  / 
 9. gertjan

  heb liever moskowich die is beter dan die domme volendammmer

    /   Beantwoorden  / 
  1. twenteforever

   dat is nou het verschil tussen een beunhaas (molen….) en een echte jurist . ook qua mens staat bram ver boven die sacherijn uit klompendorp .

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.