Transfercircus Ajax: Vertonghen nu echt naar Spurs

Foto: @Jan_Vertonghen

De transfer van Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen naar Tottenham Hotspur is nu toch echt een feit. Dat melden de NOS en De Telegraaf tenminste.

Volgens NOS stapt de centrale verdediger voor zo’n 9 miljoen euro over naar de Londense club. Ajax zou daar ook nog eens 3 miljoen euro aan bonussen bij krijgen.

De transfercarrousel rond Vertonghen en de Spurs draaide al maanden op volle toeren en was de afgelopen weken steeds al een kwestie van tijd. Maar de laatste tijd was er de beruchte 15 procent.

Percentuele plooien
Nu zijn de percentuele plooien tussen Ajax en de Belg blijkbaar toch nog gladgestreken. Volgens de Telegraaf tekent Jan voor vier seizoenen bij Tottenham Hotspur.

Officieel bevestigd is de transfer overigens nog niet. Uit onderzoek van onze redactie blijkt dat het zoeken van Vertonghen op de officiële website van de Spurs nog altijd no results oplevert. Ajax-trainer Frank de Boer sprak eerder over ‘details’.

Curieuze goal
Jan Vertonghen speelde sinds 2003 bij Ajax en debuteerde in 2007 in het eerste. Vorig jaar werd hij uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar. De eminente aanvoerder was altijd goed voor mooie acties en ludieke liedjes. In een gezaghebbende peiling op dit blog eindigde Jan nog als zevende in de ranglijst van beste buitenlandse Ajax-spelers aller tijden.

Wij herdenken Vertonghen vandaag met deze curieuze goal. Een prachtige onbedoelde treffer tegen zijn oude club RKC. Let ook op de manier waarop de Waalwijkers vervolgens proberen tegen te scoren.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

3 reacties op “Transfercircus Ajax: Vertonghen nu echt naar Spurs

 1. Hahaha

  Hij wordt voor laten we zeggen 10 miljoen verkocht en Spurs verkoopt hem over 2 of 3 jaar voor 30 miljoen. Zo kom je natuurlijk nooit bij de top van europa.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Oog

  Terechte toevoeging in het bericht “tenminste volgens Telegraaf en AD”.
  .
  Zelfs de AD-site verwijst naar de papieren AD als bron. ??? En het bericht in de papieren AD straalt aan alle kanten ‘snel voor de deadline’ uit. Feitelijk wordt niets nieuws gezegd en is van een echte deal nog steeds geen sprake.

  .

    /   Beantwoorden  / 
 3. Dave Bron

  Ja zal je zien dat die club uit Engeland hem verkoop voor 30 miljoen! Vraag me altijd af waarom hij dan opeens meer waard is want daar word hij in ieder geval niet beter! Gierige Engelse kutkrenten!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.