Beerput: Van Marwijk wil af van voormalige Ajax-spelers

De voormalige Ajax-spelers John Heitinga, Klaas Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart worden niet meer voor het Nederlands elftal geselecteerd, zolang Bert van Marwijk bondscoach is. Dat beweert althans VI-hoofdredacteur Johan Derksen.

Derksen trok gisteravond in VIOranje de beerput rond Oranje weer een stukje verder open, op basis van zijn welbekende anonieme bronnen. Volgens de besnorde voetbaldeskundige vliegen er in totaal zo’n zeven internationals uit als Van Marwijk de trainer blijft.

Naast een aantal oude knarren (Van Bommel, Mathijssen, Kuijt, Bouhlarouz) gaat het om drie Ajacieden. John Heitinga hoeft zich niet meer bij Bert te melden omdat hij tijdens het EK te slecht speelde, niet dekte en teveel gaten liet vallen, aldus de schimmige bronnen van Derksen.

Stampij
Huntelaar en Van der Vaart hoeft de bondscoach nooit meer te zien omdat ze tijdens het EK teveel stampij zouden hebben gemaakt vanwege hun plaats op de reservebank. Met name de Hunter zou ‘emotioneel overspannen’ zijn geweest, meldden de ingewijden rond Oranje aan Johan Derksen.

Dat Wesley Sneijder inmiddels heeft ontkend dat Huntelaar voor veel problemen heeft gezorgd, maakte geen indruk op de VI-topman: ‘Dat is alleen om het zooitje bij elkaar te houden’.

Nukkig
Oud-PSV’er Ibrahim Afellay zou nog wel welkom zijn in Oranje, ondanks dat hij volgens de bronnen van Derksen niet te coachen was omdat hij vond dat iedereen die niet bij Barcelona speelt, minderwaardig is.

Derksen had ook iets te melden over het ontbreken van oud-Ajacied Urby Emanuelson. Volgens de sigarenroker was schoonzoon Van Bommel de scout van Bert bij AC Milan, dus kan het niet anders dan dat de nukkige PSV’er zijn schoonvader heeft afgeraden om Emanuelson voor Oranje te selecteren. Aldus Johan Derksen.

Koptelefoongate
Over Ajax-back Gregory van der Wiel was Derksen overigens ineens een stuk milder. Vorige week werd de Ajax-rechtsback er nog van beschuldigd de hele tijd een koptelefoon op te hebben, naar hiphopmuziek te luisteren en met zijn kledinglijn bezig te zijn. Koptelefoongate!

Ok, stelde Derksen gisteravond, twee jaar geleden op het WK in Zuid-Afrika was het eigenlijk precies hetzelfde met Greg. Ook toen waagde hij het om headphones op te zetten en naar hiphopmuziek te luisteren. Alleen toen presteerde hij en zeurde er niemand over, en dit keer waren de prestaties van Van der Wiel niet echt om over naar huis te schrijven.

AGbO-index
Concluderend? Niks aan de hand met Van der Wiel dus eigenlijk, zoals wij vorige week ook al meldden. Wel zorgwekkend is de dreigende uitsluiting van Heitinga, Huntelaar en Van der Vaart en de daarmee gepaard gaande daling van de AGbO-index. We weten allemaal inmiddels wat voor gevolgen dat kan hebben voor de prestaties van Oranje.

Dus: stop Bert, red de AGbO-index!

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

4 reacties op “Beerput: Van Marwijk wil af van voormalige Ajax-spelers

 1. bert is gek

  bert, ik wil je even zeggen dat je gek bent.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Dave Bron

  Bert is een coach van niks! Het enige succes at hij behaalt heeft is gekomen door een Ajax-coach en Ex-ajacieden!

    /   Beantwoorden  / 
  1. jarno

   volgens mij won hij in 2002 de uefa club bij een nederlandse club…. of kwam dat ook door ex-ajaxcieden.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Ron

  Dag van Marwijk!! Uitgekakt en als ie nu naar een gemiddelde topclub wil komt ie een ex ajacied tegen. De loser.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.