Transfercircus Ajax: Rajkovic en Assaidi onderweg?

Ajax is nog altijd op zoek naar versterkingen, en dat kan ook makkelijk met de extra miljoenen die het sympathieke Feyenoord en de aimabele Rupert Murdoch de club hebben bezorgd. Het Amsterdamse vizier is nu gericht op Slobodan Rajkovic (HSV) en Oussama Assaidi (Heerenveen).

De transfer van Assaidi lijkt slechts een kwestie van tijd. De Telegraaf had zelfs al een foto van de 23-jarige aanvaller in een Ajax-shirt op de website staan.

Assaidi zou het shirt hebben aangetrokken in een sportwinkel in de Amsterdamse J.P. Heijestraat en breed glimlachend hebben geposeerd. Wij houden wel van dit soort enthousiasme. Is Assaidi beter dan de vermaledijde Luciano Narsingh of onze eigen Lorenzo Ebecilio? We zullen zien.

Prügel-Profi
De immer 100 procent betrouwbare Bild Zeitung meldt intussen dat Ajax voor de vacature van centrale verdediger Slobodan Rajkovic van HSV op het oog heeft. Of zoals Bild het stelt:

Ajax Amsterdam soll Interesse an Prügel-Pöbel-Profi Slobodan Rajkovic haben, will angeblich sogar eine Mio Euro für den Serben zahlen.

Stukje kerel
De Serviër, die ook ooit eens voor PSV, FC Twente en Vitesse uitkwam, is in Hamburg ongewenst omdat hij onlangs op de vuist ging met een ploeggenoot. Dat is wellicht niet goed te praten, anderzijds zou er met de Prügel-Pöbel-Profi wel een ‘stukje kerel’ in de Amsterdamse defensie kunnen worden geposteerd.

Maar is Slobo wel een goede vervanger van Jan Vertonghen? We zullen zien. Wordt – ongetwijfeld – vervolgd.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

22 reacties op “Transfercircus Ajax: Rajkovic en Assaidi onderweg?

 1. Oog

  Ajax stuurt een speler weg die zijn eigen gewonnen geld pakt en haalt wel iemand binnen die een teamgenoot slaat. Wat iemand ergens anders doet is minder erg?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Peter

  Wat die Rajkovic deed met zijn teamgenoot was natuurlijk absoluut “not done” en daarom hebben ze hem vervolgens ook een reprimande gegeven door hem naar de beloftes van Hsv te verbannen. Aan de andere kant zijn we allemaal mensen en we maken allemaal wel eens een fout waar we achteraf spijt van hebben.Niemand is perfect toch? Sinds dat het nieuws bekend werd dat ajax hem misschien wil inlijven ben ik het een en ander gaan googlen over deze man en moet ondanks zijn domme aktie wel zeggen dat ik hem graag bij ajax zou zien. Misschien laten ze alleen de mooie filmpjes zien maar wat ik van hem gezien heb overtuigde mij behoorlijk. Tis een bikkelharde verdediger en een kerel die het woord opgeven niet in zijn vocabulair heeft staan, als die nu ook een klein beetje leidinggevende capaciteiten heeft haalt ajax hiermee wel een toppertje in huis. Dan nog Assaidi op de vleugel erbij en de zon gaat weer schijnen al moet ik wel zeggen dat ik nog steeds niet snap waarom ze narsingh hebben laten lopen schijnt dat het verschil maar 6 ton is nu moeten ze ook 3,5 neer tellen voor Assaidi , maar ja het zij zo. Als Rajkovic beloofd dat ie niet meer zijn teamgenoten neer slaat dan is ie wat mij betreft welkom hoor.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Peter

  @ Oog die Son Heungh-Min die hij een klap gaf was zelf ook aan het slaan want die raakte onbedoeld zijn ploeggenoot Arslan.
  Zijn waarschijnlijk 2 temperamentvolle baasjes die hun emoties niet konden controleren, ik praat het niet goed hoor maar waar 2 kijven 2 schuld en daar moeten we niet te lang bij stil staan, nogmaals zoals eerder gezegd we zijn allemaal mensen niemand is perfect dat was een momentopname en dat wil niet zeggen dat iemand dan maar meteen voor niks meer deugd toch? hij heeft zijn straf gehad en bij ajax zal hij met een frisse lei beginnen, nieuwe ronde nieuwe kansen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Peter

  Mochten die transfers doorgaan dan zie ik meteen een mooi plaatje
  Vermeer

  Van Rhijn Alderweireld Rajkovic Boilesen

  Eriksen De Jong Anita

  Assaidi Sightorsson Boerrigter

  Wel onder voorbehoud natuurlijk dat ze allemaal fit zijn he , haha

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hahaha

   Mooi plaatje? De selectie van Ajax wordt steeds zwakker. Kijk maar eens voor de gein terug naar de spelers die bij Ajax hebben gespeeld. Het wordt is hoogtijd dat ze een keer fatsoenlijke spelers kopen die ook in Europese wedstrijden wat kunnen laten zien. We hebben veel talenten maar daar heb je niks aan als je bijvoorbeeld tegen Real Madrid speeld.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Peter

    @ Hahaha ben ik helemaal met je eens maar we moeten het doen met de middelen die we nu hebben het liefst zie ik bij ajax ook een selectie zoals het in midden jaren negentig was en dat we ook serieus europees mee konden draaien maar das helaas niet realistisch.Als je goed kijkt naar de financiele middelen die een Chelsea Real Madrid of Barcelona tot hun beschikking krijgen is het ook niet zo vreemd dat wij in nederland niet europees mee kunnen draaien. Weet niet of je Real – Ac Milan gezien heb die hebben onlangs in het Yankee stadion een oefenpot gespeeld waarbij Real Milan met 5-1 afdroogde. Als je dan ziet wat er daar rond loopt dan word je er bang van.Dus voordat wij in nederland europees weer mee kunnen draaien daar gaat nog wel een paar jaar overheen. Maar ok zeg eens eerlijk Hahaha vind je deze selectie zoals ik hem hierboven had geschetst echt zo slecht? nee toch mag ik hopen want met deze 11 zullen we samen met Psv sportief gaan strijden om het kampioenschap.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

     Ik vind de selectie niet slecht voor de Eredivisie maar in Europa hebben we niks te zoeken en dat is wat ik je wil aangeven vroeger hadden we nog spelers zoals Sneijder, van der Vaart, Chivu, Maxwell, de Jong, Suarez, Stekelenburg, Grygera, Jaap Stam, Ibrahimovic enz dat waren allemaal spelers die na de millennium bij Ajax nog hebben gespeeld en toen hadden we ongeveer de zelfde begroting.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Peter

      @Hahaha klopt helemaal mee eens als ik deze namen de revue zie passeren kijk ik met weemoed terug op die tijd.Ik ken het gevoel nog goed terug halen hoor we wonnen van Real een oefenpot met 3-1 versloegen Bayern Munchen met 4-2 , laatste wedstrijd in het olympisch stadion trouwens en toen we tegen Milan moesten voelden we ons onoverwinnelijk en dat droegen we ook uit.Maar helaas vriend, die tijden zijn niet meer dus troost ik me met het feit dat in mijn ogen Ajax nog steeds de mooiste club is die de beste voetballers hebben voortgebracht en misschien heeeeel misschien zullen we over een paar jaar weer europees mee kunnen draaien maar de tijd zal het leren.
      Eerst maar proberen om de titel nog een keer te pakken want dat zal een heidens karwei worden.Ben serieus echt onder de indruk van Psv want die hebben dit jaar echt een heel sterk elftal en als we te vaak een steekje laten vallen straffen hun dat genadeloos af daar ben ik van overtuigd, we zullen het allemaal wel gaan zien.

        /  
     2. Peter

      Overigens waren dat destijds andere spelers over de tijd waar ik het over had maar deze namen waren inderdaad een genot om naar te kijken.
      Tegenwoordig is het ook lastig om “helden” te behouden want zodra ze geweldig zijn verkassen ze naar het buitenland. Vroeger ging dat ook wel zo alleen toen bleven ze toch net ff wat langer bij hun club.
      Als je nu een topper heb komt Barca , Real of Chelsea halverwege het seizoen al informeren naar een speler zodat je eigenlijk al weet dat dat zijn laatste seizoen zal zijn

        /  
     3. Hahaha

      Ik weet welk tijd jij bedoelde maar dat gebeurt nooit meer dat kan ik je vertellen dat we bijv Madrid wegspeelden in Bernabeau. Maar wat ik je wil zeggen als er toen een speler werd verkocht stond er meteen een goede vervanger dat zie je nu ook niet meer. Wie is er voor Suarez teruggekomen? Wie is er voor Stekelenburg teruggekomen? Wie is er voor Sneijder teruggekomen? Snap je wat ik bedoel. Mischien moeten ze is een keer wat meer geld vragen voor een speler zodat ze een fatsoenlijke speler voor terug kunnen halen want zo schiet het niet op.

        /  
 5. Oog

  Voor de Rajkovic die door PSV gehuurd werd is 1 miljoen niet te veel. Maar daarna zijn er wel te vaak problemen geweest. Te vaak om toevallig of een incident te zijn. Daar staat tegenover dat Ajax met Assaidi en Rajkovic gif binnen haalt en gif kan de huidige selectie wel gebruiken. Het blijft een risico maar risico’s leveren vaak de leukste resultaten op.
  .
  Is dat plaatje punt naar voren, naar achteren of op lijn? Eriksen, Assaidi, Anita en Boerrigter helt wel heel erg naar links.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Peter

  Met de punt naar voren bedoel ik. klopt wel dat het erg naar links helt maar daar komt het meeste gevaar vandaan heb alleen geen rekening gehouden natuurlijk met Derk das dus nog koffiedik kijken hoop dat ie blessurevrij blijft

    /   Beantwoorden  / 
 7. Oog

  Peter, enig idee waarom bij PSV alle EK-gangers al op volle kracht mee spelen en bij Ajax Gregory en Eriksen nog op gang moeten komen?

    /   Beantwoorden  / 
 8. Peter

  @ Oog , het meest logische wat ik me kan bedenken is dat VDW en Eriksen lang vakantie hebben gehouden en terwijl hun in de zon zaten uit te rusten waren die jongens van Psv al lang met de voorbereiding bezig van het nieuwe seizoen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Oog

   Ik heb het even opgezocht.
   Eriksen vanaf 22 juli
   Gregory vanaf 18 juli
   Bommel vanaf 12 juli
   Strootman vanaf 12 juli
   Tyton vanaf 12 juli
   Willems vanaf 12 juli
   Bouma vanaf 12 juli
   Toivonen vanaf 14 juli
   .
   Scheelt dus inderdaad iets. Een kleine week tot anderhalve week verschil. Maar 10 dagen na terugkomst wonnen de vakantiegangers van PSV al een toernooi tegen Benfica en Bilbao en een halve week daarna (14 dagen na terugkeer) in tropische temperaturen (30+) tegen PAOK.
   .
   Eriksen is drie weken na terugkomst nog niet in staat om een hele wedstrijd te spelen. Geen goed signaal.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Hahaha

    Opgezocht? Volgens mij doe je niks anders :)

    Maar die toernooien zeggen niks weet je nog :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Oog

     @ha, het gaat hier ook niet om de uitslag maar om het feit dat ze die wedstrijd al op volle kracht konden spelen. En ja soms moet ik iets op zoeken. Zou je ook moeten doen. Dat zou het niveau van je reacties een stuk verbeteren. @Peter, eens.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Hahaha

      Is er hier dan sprake van niveau?

        /  
   2. Peter

    Klopt wat betreft Eriksen maar geloof dat ie al niet helemaal fit naar het EK ging, die jongen zat er al vroeg doorheen .Ik denk dat dat er ook wel wat mee te maken had maar idd ze zijn prof en horen het te kunnen opbrengen om er gewoon weer te staan en sommige kunnen dat blijkbaar wel en sommige niet.

      /   Beantwoorden  / 
 9. Peter

  @Hahaha ja daar heb je helemaal gelijk in dat was ook de reden dat we toen verschrikkelijk goed waren. Ik kan me nog heugen dat ik me niet afvroeg of we gingen winnen maar met hoeveel.Aan de andere kant, laten we ondanks alles toch trots blijven op onze club.We hebben een prijzenkast waar menigeen jaloers op kan zijn.En die drie sterren staan ook niet voor niets op dat mooie shirt vergeet dat niet he.
  Uiteindelijk komt alles weer goed

    /   Beantwoorden  / 
 10. JOSWGMKAMPIOEN

  Prügel-Pöbel-Profi Slobodan Rajkovic

  Hier laat ik het bij. Nu neuken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hahaha

   Wel goed opblazen he

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.