Fiorentina haalt uit naar Ajax na transfersof El Hamdaoui

Fiorentina is boos op Ajax om de tamelijk beschamende manier waarop de transfer van Mounir El Hamdaoui in de soep is gelopen. ‘Zoiets is me nog nooit gebeurd’ , stelt sportief directeur Pantaleo Corvino die zich op authentieke Italiaanse wijze druk maakte op een persconferentie.

Technisch directeur Danny Blind stelde gisteren dat de transfer is geplatzt doordat El Hamdoeii te forse eisen stelde. Naar verluidt zou de technisch superieure lastpost zes ton schadevergoeding van Ajax willen omdat zijn loopbaan het afgelopen seizoen nogal in het slop is geraakt. Daarnaast zou de vrijgevige Marokkaanse oud-international zes ton aan zijn zaakwaarnemer Sigi Lens overgemaakt willen zien.

‘Bank was dicht’ 
Fiorentina is verbijsterd over de gang van zaken, meldt directeur Corvino. ’Bij een transfer moet je eerst tot overeenstemming komen met de club, dan met de speler. Vervolgens is er de medische keuring en dan kan het contract worden getekend. Dat hebben we allemaal gedaan en niet in de laatste minuten. De speler moest nog wat zaken oplossen met Ajax en keerde terug naar Amsterdam.’

‘Om drie uur ‘s middags stuurden wij het ondertekende contract naar Ajax. Als zij hun handtekening er onder hadden gezet en het hadden teruggestuurd, dan was de transfer rond geweest. In plaats daarvan, vroegen zij om 18.36 uur opeens om een bankgarantie. ‘Toen waren de banken al dicht. Ik kon niets meer doen. Om 19.30 uur stuurde Ajax alsnog het contract, maar toen was het al een half uur te laat.’

In Italië sloot de transfermarkt al om 19.00 uur ‘s avonds. Check hier Corvino:

‘Zoiets is me nog nooit gebeurd. Het voetbal wordt te bureaucratisch. Ik ben zeer verbaasd.’, aldus de fulminerende Corvino. En als een Italiaan al zegt dat het te bureaucratisch wordt, dan moet het erg zijn.

Sigi Lens zegt namens zijn pupil Mounir juridische stappen tegen Ajax te overwegen en spreekt van imago, schande, amateurs, schadevergoedingen en miljoenen.

Een groeiend deel van de Ajax-supporters denkt inmiddels ook aan het eisen van een schadevergoeding vanwege al het voorgeschotelde wangedrag in deze affaire.

Wil jij meebeslissen over de toekomst van Mounir El Hamdaoui bij Ajax? Dat kan! Check de poll hier rechts op de site en vul het goede antwoord in. De uitslag wordt op een geschikt moment aan Ajax en Mounir El Hamdaoui voorgelegd.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Fiorentina haalt uit naar Ajax na transfersof El Hamdaoui

  1. Michael

    Dat krijg je als je altijd nog op de laatste dag probeert een speler aan te trekken. Er ketsen zoveel transfers af op de laatste dag. En Corvino moet niet muiken want zijn club is veel betrokken geweest bij omkoopschandalen daar kan hij z’n eigen beter druk over maken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.