Briljante lastpost El Hamdaoui eindelijk weg bij Ajax

Mounir in actie

Na anderhalf jaar ellende lijkt het schier onwaarschijnlijke nu toch echt te gebeuren: Mounir El Hamdaoui gaat Ajax verlaten. De technisch vaardige lastpost heeft een akkoord met Fiorentina over een 3-jarig contract, meldt De Telegraaf.

Fiorentina en Ajax zouden al overeenstemming hebben bereikt over de transfersom: een lousy 850.000 euro. Dat is aanzienlijk minder dan de 5 miljoen euro die Ajax enkele jaren geleden voor El Hamdadoei heeft betaald.

Voordeel bij dit nadeel: Ajax is ook van de salariskosten van de trotse spits af, à 1,8 miljoen euro per jaar. Naar verluidt zou Ajax dit geld willen aanwenden om PSV-troetelkind Luciano Narsingh binnen te halen.

Rebelse Rotterdammer
Over de avonturen van Mounir El Hamdaoui bij Ajax hebben we de afgelopen maanden al veel geschreven. Sinds hij in onmin raakte met trainer Frank de Boer werd El Hamdanon teruggezet naar Jong Ajax. Daar viel hij vooral op door blessures, onder meer aan zijn bil waardoor hij niet meer plaats kon nemen op de reservebank.

Ook reed de rebelse Rotterdammer wel eens boos weg na een wissel, dreigde hij met rechtszaken tegen Ajax en liep een eerdere vrijage met Fiorentina uit op een groot transferdrama.

Renaissance
Je zou bijna denken: wat moet Fiorentina eigenlijk met El Lappenmandaoui? Check hieronder een filmpje met de tien mooiste Ajax-goals van Mounir. De een nog magnifieker dan de ander. Je zou er bijna spijt van krijgen.

We wensen El Hamdaoui een geslaagde renaissance in Florence toe, hoewel de vlag natuurlijk echt pas uit kan als de inkt onder het contract is gedroogd. Partir, c’est Mounir un peu.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

7 reacties op “Briljante lastpost El Hamdaoui eindelijk weg bij Ajax

 1. Ron

  Jammer dat het zo gelopen is

    /   Beantwoorden  / 
  1. Oog

   Vind ik ook, Ron. Dit heeft alleen maar verliezers opgeleverd. Zonde.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Ron

  Dure gast maar heeft in het begin met suarez de mooiste dingen laten zien.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ron

  Wel waar!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Oog

  Zit hier niet een moderator die deze spammer weg kan houden. Voor de zekerheid, Pas op voor spam ellende of erger voor wie naar de link gaat.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Oog

  Bedankt

    /   Beantwoorden  / 
 6. Hahaha

  geen dank

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.