Ajax-gehalte van EK-selectie blijft op niveau

Bondscoach Bert van Marwijk heeft gesneden in het Ajax-gehalte van de EK-selectie. Vooral het wegsturen van oud-Ajacied Urby Emanuelson zorgt voor verbazing. Want wat doet Wilfred Bouma nog steeds bij Oranje?

Bondsbertje liet ook Jasper Cillessen vallen, waarmee het aantal potentiële EK-Ajacieden is teruggelopen naar drie: Gregory van der Wiel, Siem de Jong en Vurnon Anita. Daarnaast valt oud-Ajacied Hedwiges Maduro buiten de boot.

Klap
Emanuelson reageerde verbijsterd op het einde van zijn EK-droom. Urby tegen NU.nl: ‘Ik had er echt zin in. Het zou mijn eerste toernooi worden. Dit is een klap.’

Bijna nog verbazingwekkender is het feit dat PSV-opa Wilfred Bouma en zijn kleinkind Jetro ‘Tull’ Willems (hier in actie) nog bij de EK-selectie zitten. In een recente peiling op dit blog gaf 11 procent van de respondenten al aan: ‘als Bouma bij de selectie zit, waarom André Ooijer dan niet?’

Ajax-hart
Met alle respect voor André Ooijer natuurlijk, maar op dit moment gaat onze voorkeur uit naar Emanuelson, die bij AC Milan dit seizoen toch zijn minuutjes heeft meegepakt in onder meer de Champions League. In tegenstelling tot Wilfred ‘Bob’ Bouma die nog wél bij Oranje voor een briefkaart op de eerste rang zit.

Ondanks het afvallen van Cillessen, Emanuelson en Maduro blijft het aantal Oranje-spelers met een Ajax-hart vergeleken met eerdere berekeningen gelijk: 33,3 procent, ofwel 1 op de 3 spelers. Dat is dan nog een geruststelling, met het oog op het EK.

De overgebleven (oud-)Ajacieden bij Oranje:

Huidig: Gregory van der Wiel, Siem de Jong, Vurnon Anita 

Oud: Maarten Stekelenburg, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Rafael van der Vaart, John Heitinga en Klaas Jan Huntelaar.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Ajax-gehalte van EK-selectie blijft op niveau

  1. Mark78

    Niet te geloven, ik snap hier helemaal niets van. Emanuelson lijkt mij de beste kandidaat als linksback. Bouma en Willems? Die hebben beiden een heel seizoen bewezen niet mee te kunnen in de eredivisie! En dan stuur je iemand weg die in de Italiaanse competitie speelt bij Milan?? Ik mag hopen dat Bouma en Willems afvallen, anders maakt van Marwijk zich meteen enorm ongeloofwaardig.

      /   Beantwoorden  / 
  2. rosni

    Wat is dat het is beschikbaar voor eating.how velen prijs van dit product.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.