André Ooijer hangt kicksen aan de wilgen

(foto: Paul Blank)

Een enorm grote verrassing was het niet, maar een feit is het wel: Ajax-verdediger André Ooijer bergt na dit seizoen zijn kicksen definitief op.

De 37-jarige Ooijer: ‘Voetballen is het mooiste dat er is en ik heb het hier bij Ajax ontzettend naar mijn zin. De afgelopen maanden heb ik echter al laten doorschemeren dat ik het idee had dat ik het niet nog een seizoen zou kunnen opbrengen. Mijn rol is de afgelopen jaren natuurlijk ook veranderd.’

De tamelijk meedogenloze verdediger doorliep de jeugdopleiding van Ajax maar brak pas door bij FC Volendam, waarna hij via Roda JC, PSV en Blackburn Rovers toch weer op het oude Ajax-nest landde.

In het niet
Onderweg pakte hij een handvol landstitels bij het nu in zulk zwaar weer verkerende PSV, maar die vielen uiteraard geheel in het niet bij de derde ster die Ooijer vorig jaar namens Ajax op zijn shirt mocht aanbrengen.

Ondanks zijn relatief korte tijd bij Ajax, is Ooijer natuurlijk wel boven alles een echte Amsterdammer. Dat blijkt ook uit onderstaand filmpje van Ajax TV, waarin de sympathieke gast ons meeneemt naar zijn roots in de Spaarndammerbuurt en de banketbakkerij van zijn ouders, die nu een döner kebab-zaak is geworden.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “André Ooijer hangt kicksen aan de wilgen

  1. Sympho

    Nou, wat een nieuws. Ik lig er morgen nog wakker van.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.