‘De Jong, Anita en Verhoeven moeten mee naar EK’

Bondscoach Bert van Marwijk moet Ajax-spelers Gregory van der Wiel, Siem de Jong, Vurnon Anita en – verrassend – Jeroen Verhoeven meenemen naar het EK 2012. Dat vinden de vele Ajax-fans die mee hebben gedaan aan een betrouwbare peiling op Ajax.blog.nl.

BondsBerti heeft slechts vier Ajacieden opgenomen in zijn voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal. Naast Van der Wiel, De Jong en Anita gaat het om tweede doelman Jasper Cillessen.

De Oranje-selectie van 36 man traint nu in Hoenderloo. Over een week moeten er 9 voetballers afvallen. Uit onze peiling blijkt dat alleen Cillessen naar huis kan, de andere Ajax-spelers moeten blijven. Aldus 20 procent van de betrouwbare respondenten.

Verhoeven in Oranje
Nog eens 20 procent van de fans stelt: Waar is Jeroen Verhoeven? Verhoeven in Oranje! Een verrassende maar terechte eer voor de eerste doelman van het Zwaarste Ajax-elftal aller tijden.

Een niet gering percentage van 17 procent vindt overigens dat er veel te weinig Ajax-spelers bij de Oranje-selectie zitten. Ook Theo Janssen, Derk Boerrigter, Kenneth Vermeer, Daley Blind, Ricardo van Rhijn en Ruben Ligeon moeten mee, stellen zij terecht.

Ooijer in Oranje
Maar er kunnen nog meer Ajacieden bij. Liefst 11 procent van de betrouwbare Ajax-fans gaf in de peiling aan: Als Bouma van PSV in de selectie zit, waarom André Ooijer dan niet? Goeie vraag.

Verder vindt 9 procent dat alleen Van der Wiel en De Jong in Oranje horen, stelt 7 procent dat Cillessen en Anita ook bij de selectie moeten en beweert 7 procent dat alleen Greg in dit Oranje thuishoort.

Indrukwekkend
Gooien we alle percentages bij elkaar, dan zegt dus 91 procent van de Ajax-fans dat Gregory in Oranje moet, wil 84 procent Siem de Jong erbij, en eist 77 procent dat Anita in het Oranje te bewonderen zal zijn. Indrukwekkende cijfers!

Tenslotte vond 9 procent van de respondenten: Er moet geen enkele Ajacied mee naar het EK / weet niet / geen mening.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.