Vier Ajax-spelers in EK-selectie, geen Verhoeven

Bondscoach Bert van Marwijk heeft vier Ajax-spelers opgenomen in zijn voorlopige Oranje-selectie voor het EK 2012: Gregory van der Wiel, Siem de Jong, Vurnon Anita en Jasper Cillessen.

Het is best een curieus kwartet. De keuze voor vize-Weltmeister Greg ligt natuurlijk voor de hand. Dat Bert nader kennis wil maken met man-in-vorm Siem de Jong en Vurnon ‘de nieuwe Seedorf‘ Anita is logisch.

Maar raar is de keuze voor Jasper Cillessen. Met alle respect natuurlijk. Wel de tweede keeper van Ajax maar niet de eerste, Kenneth Vermeer? Die, met alle respect, ook niet meteen logisch voor de hand ligt als Oranje-keeper?

BondsBertje
In De Telegraaf legde BondsBertje de keeperskwestie uit, zonder dat het er nou echt helderder van werd:

‘Jasper is vorig jaar meegegaan naar Zuid-Amerika. We hebben goede ervaringen met hem. We willen zien hoe hij er voor staat. Maar mocht er iets met de eerste drie keepers gebeuren, komt Vermeer in aanmerking voor het EK.’

Pizza
En Jeroen Verhoeven dan? Eerste keeper van het Zwaarste Ajax-elftal aller Tijden en derde doelman van Ajax, die vanavond afscheid nam van Amsterdam door keihard de nul te houden in de wedstrijd Jong Ajax-Jong AZ (3-0) waardoor de tweede plek zeker is?

Ook niet in Oranje: Derk Boerrigter, Theo Janssen, Ricardo van Rhijn, Daley Blind, André Ooijer, Rob Witschge, Arno Splinter, Edo Ophof, Barry Hulshof en Hans Galjé, om een paar voorbeelden te noemen.

Prognose
Enfin: het wel geselecteerde Ajax-kwartet maakt deel uit van een groep van 36 ‘kandidaat-internationals’ die 14 en 15 mei op trainingsstage mogen in Hoenderloo. Voor 17 mei vallen er 9 spelers af, aldus Bert.

Onze prognose: helaas zal Van Marwijk alleen Gregory van der Wiel meenemen naar het land van Julia Timosjenko.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Vier Ajax-spelers in EK-selectie, geen Verhoeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.