Ajax-coach Frank de Boer in top 10 van beste trainers

Nr. 9 (foto: Yulia Novikova)

Ajax-trainer Frank de Boer hoort bij de tien beste trainers ter wereld. Wij hadden al zo’n vermoeden, maar de status van De Boer is nu bevestigd door de prestigieuze, maar ook dubieuze Internationale Federatie voor Voetbalhistorie en Statistiek, IFFHS.

Volgens de IFFHS (‘erkend door de FIFA’) staat Frank de Boer op nummer negen in de ranglijst van beste trainers ter wereld. Eén plaats boven de Duitse Bundestrainer Joachim Löw.

De top tien wordt – niet geheel verrassend – aangevoerd door Josep Guardiola, tot voor kort trainer van FC Barcelona. De sympathieke Portugees José Mourinho (Real Madrid) staat op nummer twee, nog voor Vicente el Bosque, trainer van Spanje. Check hieronder de hele top tien.

Schimmige Pöge
De IFFHS-lijst wordt samengesteld op basis van de prestaties van de laatste vijf jaar, waarvan Frank de Boer er nog geen twee bij Ajax heeft gewerkt (twee landstitels). Vermoedelijk telt zijn assistent-trainerschap van vice-wereldkampioen Oranje (heel lang geleden alweer) ook nog mee.

De gezag uitstralende IFFHS werd in 1984 in het Oost-Duitse Leizpig opgericht door – wie kent hem niet – Alfredo Pöge. De website telt enorme hoeveelheden statistieken en ranglijsten. De ‘Federatie’ wordt geleid door een executiv committee met als voorzitter ZKH Sheik Mohammad Bin Saqer Al-Qassmi.

Donkere zijde
Maar de grote man bij de IFFHS is nog steeds de schimmige Alfredo Pöge. Er is recent dan ook flinke kritiek geuit op de Federatie, onder anderen door de Duitse professor en voetbaldeskundige Karl Lennartz (Universiteit van Keulen). Hij noemt de IFFHS ‘obscuur’ en ‘geen internationale federatie, maar een onemanshow van Pöge’.

Volgende keer wellicht meer over de donkere zijde van de internationale statistiekenbranche. Check hier de officiële IFFHS-ranglijst van beste trainers van de wereld.

1. Josep Guardiola (FC Barcelona)
2. José Mourinho (Real Madrid)
3. Vicente del Bosque (Spanje)
4. Alex Ferguson (Manchester United)
5. Oscar Tabarez (Uruguay)
6. Jürgen Klopp (Borussia Dortmund)
7. Roberto Mancini (Manchester City)
8. Diego Simeone (Atlético Madrid)
9. Frank de Boer (Ajax)
10. Joachim Löw (Duitsland)

Alfredo Pöge riep Arsenal-trainer Arsène Wenger uit tot beste trainer van het decennium, waaruit maar weer blijkt dat prijzen winnen ook niet alles is.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

5 reacties op “Ajax-coach Frank de Boer in top 10 van beste trainers

  1. Dave Bron

    Voor mij staat Frank op nummer 1 al ben ik dan niet erkend door die corrupte FIFA

      /   Beantwoorden  / 
  2. boray120

    Ajax fans: We hadden heel weinig tijd om te stemmen voor Ajax, een belangrijke overwinning in de enquête! Als fans, we moeten deze tijd nemen om het einde! Ga in op de link en stem zo veel Ajax! Door te klikken op de “back” / “Refresh” / “kleur weer”, kunnen we wijzen op geen einde! Hier is de link- ‬https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDZSd3dORnVTb056RlBMQ2NsVVZ0cEE6MQ#gid=0

      /   Beantwoorden  / 
    1. Oog

      Het maakt me verder weinig uit want wat kan het belang zijn van een enquete dat via googledocs gedaan moet worden. Maar pas wel op voor spam ellende of erger als je naar de link gaat. Sowieso vaag als een onbekende op verschillende locaties enkel met een link komt. En dat al gedurende enige tijd.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Bianca2

    Ach Bianca. Sneu

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.