Ajax-spelers onder indruk van Spaanse EK-zege

Spanje is de terechte winnaar geworden van het EK voetbal na een 4-0 zege op Italië. De Ajax-spelers waren eensgezind in hun reacties op de EK-finale. Ronald de Boer was er zelf bij en maakte een mooi fotoverslag, terwijl de Ajax-vrouwen zeer op de hand van Italië waren. Een overzicht.

Ronald de Boer was namens Ajax (en vermoedelijk ook een sponsor en/of een televisiestation) aanwezig bij de EK-finale in Kiev. De Boer had een prima plek in het stadion, zo blijkt uit deze foto.

Foto: @FrankRonald1970

Ronald had vooraf 3-1 voor Spanje getipt, broer en Ajax-trainer Frank de Boer had het op een zuinige 1-0 gehouden. Kort na afloop van de finale zetten Frank en Ronald een gezamenlijke felicitatie op Twitter:

Spanje, van harte gefeliciteerd met het behalen van de titel. Jullie hebben historie geschreven. Fantastisch!

Luister naar een kenner
Ronald de Boer liet daarbij nog eens extra aantekenen dat hij een soepele Spaanse zege op Italië had voorspeld: ‘Voor al mijn volgers…… Luister naar een kenner. Teveel mensen geloofden in Italië. #Stom #Dom’

De Boer had uitstekend naar zijn zin in Kiev. Zo had hij ook een ontmoeting met de geblesseerde Spanjaarden Carlos Puyol en David Villa. ‘Old teammate and one great striker. They are also here to support there teammates. Viva España’, aldus Ronald.

Vlnr: Puyol, De Boer, Villa (Foto: @FrankRonald1970)

Maar niet iedereen had het in Kiev naar zijn zin, signaleerde De Boer. ‘Not everybody thought the final was excited #boring #tired #final #euro2012′, tweette Ronald bij deze veelzeggende foto.

Foto: @FrankRonald1970

Krachtige analyse
De meeste (mannelijke) Ajax-spelers hadden op Twitter nog niets te melden over de EK-finale, wellicht onder invloed van een nog naborrelende Oranje-kater. Siem de Jong gaf wel een korte en krachtige analyse:

Spanje oppermachtig!! #europeeskampioen 2012

Geen speld tussen te krijgen. Daley Blind had in de beginfase van de EK-finale nog wel wat commentaar (Spanje begint sterk! Aardige aanval!) maar borg zijn telefoontje daarna toch weer op.

Love Pirlo
De Ajax-vrouwen daarentegen waren wel enthousiast, en met name over Italië. Onze grote favoriet Anouk Hoogendijk was er voor de wedstrijd helemaal klaar voor en verheugde zich vooral op het Italiaanse volkslied en op Andrea Pirlo:

Can’t wait till the national anthem of Italy tonight. Love that song! Love the passion! Love Pirlo! Ooh yeah baby! I’m gonna sing like Buffon tonight:)

Maar uiteindelijk moest ook Anouk erkennen dat Spanje toch net ietsje beter was dan de rest van Europa: ‘Spanje was vandaag echt oppermachtig! De passes, aannames en timing: alles was uitstekend. Terechte winnaar vd finale!’

Stil in de straten
Ajax-speelster (en misschien wel aanvoerder?) Daphne Koster keek naar de finale op haar vakantieadres in Italië: ‘Voor Italiaanse begrippen vroeg gegeten. Was doodstil in de straten van Gallipoli. Iedereen kijkt, dus ik kan niet achter blijven.’

Na afloop moest Koster constateren dat een nachtelijk Italiaans feestje er niet inzat:

En het blijft stil in de straten van Gallipoli (Puglia).

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Ajax-spelers onder indruk van Spaanse EK-zege

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.