Barcelona-directeur: wij zijn zo goed door Cruijff

De successen van Barcelona in de Champions League zijn veroorzaakt door Johan Cruijff. Dat meldde de directeur van Barcelona onlangs, zo blijkt uit een anekdote van Michael van Praag.

Van Praag, KNVB-voorzitter en erevoorzitter van Ajax, maakte zich in een interview op Radio 1 boos over de manier waarop Cruijff bij Ajax is behandeld. ‘Heel Europa sprak er schande van’, aldus Van Praag.

De oud-voorzitter van Ajax kwam vervolgens met een aardige anekdote waaruit de invloed en deskundigheid van Johan Cruijff blijkt:

Ontzettend goed
‘Vijf weken zat ik aan tafel met de directieleden van Inter, AC Milan, Bayern München, Barcelona en Manchester United. De directeur van AC Milan vroeg aan de directeur van Barcelona hoe het nou komt ze op dit moment zo ontzettend goed zijn.

Toen zei die man: dat hebben wij te danken aan de acht jaar dat Johan Cruijff bij ons zat en wat hij met onze jeugdopleiding gedaan heeft. En toen zei de Barcelona-directeur daar nog eens bij: vanwege Cruijff speelden wij de laatste Champions League-finale met acht zelf opgeleide spelers en hadden we er op de bank nog eens een hele rits.

Precies hetzelfde
Toen vroeg ik meteen: wat zijn dan precies te kwalificaties, wát moet er veranderen om hetzelfde succes en voetbal te bereiken als Barcelona? De man vertelde precies hetzelfde wat we van Johan ook altijd horen.’

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Barcelona-directeur: wij zijn zo goed door Cruijff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.