Kenneth Perez uitgeroepen tot beste Ajax-kaaskop

Kaas (Foto: Yoshi)

Kenneth Perez is de beste AZ-speler die het afgelopen decennium bij Ajax heeft gespeeld. Dat is de verrassende uitkomst van een peiling door Ajax.blog.nl onder vele betrouwbare Ajax-fans. Perez laat grote namen als Kolbeinn Sigthorsson en Demy de Zeeuw achter zich.

Ajax heeft in acht jaar tijd al zes spelers weggeplukt bij satellietclub AZ. Met als meest recente voorbeeld Niklas Moisander. Voor onze redactie Opinie en Peilingen was dat aanleiding om onderzoek te doen naar de beste Ajax-kaaskop van de afgelopen jaren.

Kenneth Perez, sinds kort weer terug bij Ajax als assistent-trainer van de A1, wordt door 24 procent van de Ajax-fans beschouwd als beste speler ooit die ook zijn brood (met kaas) in Alkmaar heeft verdiend. Kenneth, gefeliciteerd!

Käse-Ajacied
De verschillen in de top zijn wel klein. De lichtelijk blessuregevoelige spits Kolbeinn Sigthorsson komt met 23 procent – verrassend – op de tweede plek, nog voor Demy de Zeeuw die zich de kaas van het brood laat eten met 21 procent.

Nieuweling Niklas Moisander heeft al na één duel (en een goal) de steun van 18 procent van de Ajax-fans, dus dat belooft nog wat voor de toekomst. De technisch vaardige lastpost Mounir El Hamdaoui is volgens 13 procent van de betrouwbare respondenten de beste Käse-Ajacied aller tijden.

Geen kaas
Olaf Lindenbergh, tenslotte, heeft er volgens de representatieve peiling bij Ajax geen kaas van gegeten. Lindenbergh, die naar verluidt ooit nog eens tot Man of the Match werd uitgeroepen in de Arena, wordt door slechts 1 procent van alle ondervraagden gezien als beste AZ-speler bij Ajax.

Check hieronder nog eens overzichtelijk de uitslag van deze belangwekkende peiling op een rijtje:

1. Kenneth Perez – 24 procent
2. Kolbeinn Sigthorsson – 23 procent
3. Demy de Zeeuw – 21 procent
4. Niklas Moisander – 18 procent
5. Mounir El Hamdaoui – 13 procent
6. Olaf Lindenbergh – 1 procent 

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Kenneth Perez uitgeroepen tot beste Ajax-kaaskop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.