Prognose Ajax-Feyenoord: Andersen heerst in klassieker

ajaxHet is zover. Vandaag, zondag, in alle vroegte (12:30 uur) staat voor Ajax de klassieker tegen Feyenoord op het programma. Herstelt Ajax zich van de nederlaag tegen AZ en drukken de Amsterdammers Feyenoord dieper in de crisis? Laten we eens kijken wat onze betrouwbare prognose daarover meldt.

Feyenoord komt gehavend en in crisis naar Ajax, maar dat zegt natuurlijk niets. De klassieker is immers ‘een wedstrijd op zich waarvoor je niemand hoeft te motiveren’. Bovendien zit Ajax ook een beetje in de spreekwoordelijke lappenmand.

Het onnodige verlies tegen AZ was vorige week namelijk best een tegenvaller. Daarnaast is Ricardo van Rhijn geschorst, hoewel hij in Ruben Ligeon een meer dan uitstekende vervanger heeft.

Nevelen
Problematischer is de plek van klaplongoploper Siem de Jong. Ajax-trainer Frank de Boer heeft een kwartet aan mogelijke vervangers in huis, maar hulde zich de afgelopen dagen in nevelen wat betreft de uitverkorene. Zeker is wel dat Toby Alderweireld de aanvoerdersband zal dragen.

Een positie die de Ajax-fans een beetje zorgen baart, is de spitsspositie. Kolbeinn Sigthórsson werkt hard en is technisch vaardig, maar moet volgens kenners nu toch zo langzamerhand wel enkele stappen richting doelpuntmachine gaan maken. De sympathieke IJslander werd hierover ondervraagd door NOS-verslaggever Joep Schreuders.

Pluspunt
Eén pluspunt voor de Ajax-fans in het stadion is er straks wel: Danny de Munk zal niet zijn hit Mijn Stad ten gehore komen brengen omdat het bestuur de muzikale omlijsting in verband met het overlijden van prins Friso sober wil houden.

Dat brengt ons bij de betrouwbare prognose.

De prognose: Frank de Boer kiest verrassend voor Lucas Andersen als vervanger voor Siem de Jong, en dat betaalt zich uit. De goed gecoiffeerde Deen heerst op het middenveld en maakt in de eerste helft bijna een loepzuivere hattrick, maar door een bal op de paal blijft hij steken op twee doelpunten: 2-0. In de tweede helft richt Feyenoord zich een beetje op, maar na een domme rode kaart voor Lex Immers speelt Ajax het simpel uit. Een mooie vrije trap van Christian Eriksen en een eigen doelpunt van Joris Mathijsen zetten de soevereine 4-0 einduitslag op het bord.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

3 reacties op “Prognose Ajax-Feyenoord: Andersen heerst in klassieker

  1. held

    Fischer en Bojan spelen vandaag hun eigen wedstrijd. Als de overige 9 daar gebruik van kunnen maken wordt het een eenvoudige 2-0 overwinning. Maar als die 9 geen contact krijgen met Fischer en Bojan dan gaat het een heel moeilijke wedstrijd worden. Ik verwacht voorzichtig voetbal van beide kanten met één hooguit twee doelpunten. Vandaag zal niet zo veel zeggen over het seizoen. Zelfs niet bij puntverlies. Veel belangrijker is hoe Ajax door de uitwedstrijden bij Heerenveen en Groningen komt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hahaha

    Als Ajax slim is dan halen ze snel Tadic want Fischer en vooral Bojan stellen mij teleur. Laten we hopen dat Eriksen wel blijft anders worden die boeren kampioen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.