Doorbraak van Ajax-filosoof Ruben Ligeon aanstaande?

Foto: @RLigeon

Foto: @RLigeon

Ajax-filosoof Ruben Ligeon staat zondag als rechtsback in de basis in de klassieker Ajax-Feyenoord. Hij vervangt de geschorste Ricardo van Rhijn, zo liet Ajax-trainer Frank de Boer weten.

Ligeon is de logische vervanger van Van Rhijn: in Jong Ajax is hij al jaren een overtuigende back die ook nog geregeld scoort. Ook heeft Ligeon vele harten veroverd door zijn filosofische bespiegelingen op Twitter, waar de redactie van Ajax-Blog regelmatig aandacht aan heeft besteed.

‘Helaas houdt Ligeon zich de afgelopen maanden erg rustig op Twitter’, meldt onze redactie Filosofie. ‘Wellicht dat hij zich nu 100 procent focust op het voetbal? Wij vermoeden in ieder geval dat hij tegen Feyenoord zijn mannetje zal staan.’

Nietzsche
Wat betreft de kansen tegen Feyenoord heeft onze redactie Filosofie nog een fraai citaat van Friedrich Nietzsche paraat, die ooit zei: ‘De gebalde vuist is het enige argument tegenover het domme gezicht’.

Ook op het middenveld zijn problemen ontstaan door de ingeklapte long van Siem de Jong. De Boer laat nog open wie de aanvoerder gaat vervangen, maar noemde als opties Lasse Schöne, Davy Klaassen, Thulani Serero en Lucas Andersen. Onze redactie raadt overigens de goed gecoiffeerde Deense jongeling aan.

Even kijken
Vorig seizoen verving Ligeon ook al eens Van Rhijn na een schorsing. Laten we nog eens kijken hoe goed dat ging.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Doorbraak van Ajax-filosoof Ruben Ligeon aanstaande?

  1. gerrit remmers

    vind hem beter dan van rijn

      /   Beantwoorden  / 
  2. c van geel

    kan beslist goed voetballen, maar beslissingen van scheidsrechters
    vallen voor ajax, meestal nadelig uit.
    als zij consekwent zijn en bijv shirtje trekken bestraffen tegen ajax spelers gericht, dan eindigt vrijwel elke tegenstander van ajax met minder dan een half elftal

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.