Ajax-talent Eriksen niet tegen Nederland?

Foto: @ChrisEriksen8

Bij Ajax was Christian Eriksen het afgelopen seizoen een van de toppers, maar bij Denemarken klinkt er – zo vlak voor het EK – de nodige kritiek op de frêle technicus. Komt het wel goed met Eriksen?

De Deense bondscoach Morten Olsen (tevens voormalig Ajax-trainer) was na de oefenwedstrijd tegen Australië niet bepaald tevreden over het grote Ajax-talent:

‘Christian is niet op het niveau waar hij zou moeten zijn. Hij oogt moe. Christian moet scherper en explosiever zijn. Daar gaan we de komende week hard aan werken.’

Hakjes
Teamgenoot Daniel Agger riep Eriksen op om meer agressie in zijn spel te leggen. Iets dat Chrissie overigens ook best bij Ajax mag doen, iets meer dynamiet en iets minder hakjes. Eriksen reageerde enigszins flegmatiek op de Deense kritiek:

‘Het is inderdaad zo dat ik eigenlijk voor het eerst in mijn carrière een beetje onder druk sta, maar daar leer ik alleen maar van. Hier word ik een rijpere speler van. En misschien heeft Agger ook wel gelijk, als hij zegt dat ik meer agressie in mijn spel moet leggen. Ik heb niet het gevoel dat mijn basisplaats in gevaar is. Ik vond dat ik tegen Australië ook beter heb gespeeld dan tegen Brazilië, toen ik bijna niet aan de bal kwam.’

Met die basisplaats van Eriksen zal het vermoedelijk wel loslopen. Denemarken lijkt niet bepaald te bulken van het talent, dus Olsen zal het moeten hebben van een bevlieging of twee van de technische wonderboy.

Hagrid
In Nederland maken sommige mensen zich momenteel zorgen over het aantal Ajacieden in Oranje (aan de hand van de AGbO-index en Gbagbo-index), maar voor Denemarken ligt het nog gevoeliger. Als Eriksen zaterdag tegen Nederland niet speelt, kan de in Denemarken onomstreden Hagrid-bäromötor (voluit: Het Ajax-Gehalte Representatief in Denemarken) zelfs op 0 procent uitkomen. Dat moeten de Denen natuurlijk niet willen.

 

 


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Ajax-talent Eriksen niet tegen Nederland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.