Suarez wil transfer naar Spanje

Ajax is wel gewend om in een transferperiode te vrezen dat goede spelers vertrekken. Indien de transfer gemoeid gaat met een volle zak geld dan is de pijn minder erg. Hoe zal dit bij Suarez gaan?

Het doel van Suarez was altijd om bij Ajax kampioen te worden en Champions League te spelen. Dit laatste is dit jaar gerealiseerd en de laatste weken heeft elke Ajacied weer de hoop dat het kampioenschap dit seizoen best gerealiseerd kan worden. 

Het lijkt er steeds meer op dat Suarez hier niet op wil wachten. Hij gaf altijd aan niet persé bij Ajax te moeten vertrekken en indien wel dan moet het echt een topclub zijn.

Ach, uitspraken in de voetballerij zijn nog veranderlijke dan het weer in Nederland. Het zou mij dus niks verbazen als Suarez toch ingaat op een aanbieding die ook Ajax genoeg geld opleverd.

Je moet niet alles wat in de krant staat geloven, maar in de kersteditie van een Uruguaanse nieuwsblad verklaart Suarez wel toe te zijn aan verandering van omgeving.

Juist in de fase van zijn carrière dat Suarez in Nederland niet kan uitblinken, geeft hij dat hij uit Nederland moet vertrekken om door te groeien en zich verder te ontwikkelen. Het is dan ook zijn droom om dit te doen in Spanje. Hiermee spreekt hij overigens wel Jol tegen, die hem liever in Engeland ziet (lees hier).

Ik denk zeker dat een speler als Suarez niet eeuwig in Nederland hoort te voetballen, want zijn kwaliteiten moeten ook getoond worden bij de Europese top. Ik zou Suarez wel adviseren om pas in de zomer de overstap te maken en dan fris bij zijn nieuwe club te beginnen.

Daarbij heeft Suarez nog wel wat af te maken in Nederland, gezien de mindere vorm en het ontbreken van de titel. Of zou Suarez bang zijn dat De Boer hem in het teambelang teveel laat verdedigen?

Tot de volgende persoonlijke noot, Christian

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

28 reacties op “Suarez wil transfer naar Spanje

  1. hallo

    hij is veel wedstrijden geschorst dus hij mist een groot aandeel in de prestaties van dit seizoen
    dus begrijp wel dat hij nu naar spanje wil en daar gewoon al kan voetballen
    zonder druk van de pers om zich heen
    wat hier nu wel veel om hem heen gebeurd
    want als hij terug komt zal de pers vast weer in de rij staan

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Hij zal zeker extra kritisch worden gevolgd. Alleen ook als hij vertrekt zal hij volgens mij nog de schorsing bij zijn nieuwe club moeten uitzitten.

        /   Beantwoorden  / 
      1. hallo

        o ik dacht dat dat alleen in nederland gelde
        want in europa mocht hij wel meedoen ja

          /   Beantwoorden  / 
        1. Ron

          Het is “gold”…. Gelde???? Hahahahaha

            /   Beantwoorden  / 
          1. Christian

            Ron, niet iedereen beheerst de talen volledig. Laten we gewoon reageren op de inhoud.

              /  
          2. Ron

            Als je partij gaat kiezen moet je de hele situatie bekijken. Op het Groningen blog heeft die gast constant aanmerkingen op mij, dus een keertje terugslaan is dan wel geoorloofd

              /  
          3. Christian

            Ron, ik kies geen partij! We hadden het elkaar verwijten geloof ik eerder al gestopt. Wat er op het Groningen blog gebeurd moet een ieder weten, maar ik zie hier graag jouw inhoudelijke reacties want die zijn meestal erg goed!

              /  
          4. Ron

            Wie kaatst…. Dat “gelde” nu ff voor Hallo.
            Hallo doet zich hier mooi voor, maar die gast heeft 2 gezichten en af en toe moet je dan reageren…. Het was ook maar een geintje, meer niet

              /  
          5. Christian

            Prima Ron! Ik doe alleen mijn best om het Ajax blog vooral over inhoudelijke discussies te laten gaan :-)

              /  
  2. Christian

    Klopt, alleen een schorsing in een Nederlandse competitie neem je ook mee als je naar België gaat of Duitsland…….dus hij moet sowieso geduld hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ron

    Ik denk dat hij er wel aan toe is. Ik zou het hem ook gunnen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Ik ook, maar wel gewoon deze zomer. Is voor iedereen het beste.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ron

        Zn band met Jol was goed, hoe die met de Boer is…? En wat gebeurd er met El Ham? Zal allemaal meespelen!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          Ik denk dat Suarez bang is dat hij moet meeverdedigen :-)

            /   Beantwoorden  / 
          1. Ron

            Juist hoe de Boer nu laat voetballen… Dat moet Suarez toch inspireren? En daarom snap ik de reactie van El Ham al helemaal niet.. Je komt naar Ajax om dit soort voetbal te mógen spelen.. Ik ben benieuwd hoe het de laatste weken onder Jol is gegaan, ik wou maar dat de muren daar oren hadden en konden praten want ik denk dat er veel binnenskamers is gebleven dit x

              /  
          2. Christian

            Eens. De wijze zoals De Boer is begonnen, is zoals voetbal gespeeld hoort te worden. Dit zouden onze goudhaantjes moeten opvrolijken…..
            Ik denk dat het onder Jol de laatste weken zo was, dat er werd gezegd: speel alle ballen lang op Suarez en El Hamdaoui en hoop dat ze er wat goeds mee doen.

              /  
          3. Ron

            Toen Suarez zoveel wedstrijden (ook interlands) speelde zei Jol, dat Suarez het allemaal wel gewend was, die kon wel wat wedstrijdjes spelen… Het resultaat hebben we gezien.

              /  
          4. Christian

            Een cliche, maar in het seizoen van een WK of EK breekt het iedereen wel een keer op, dus ook Suarez hebben we gezien.

              /  
  4. piet

    ik heb de afgelopen week al aangegeven,dat een team pas presteerd als er spelvreugde is,daar moeten spelers onder elkaar,met de verantwoordelijke man in dit gevak Frank voor zorgen, ik denk namelijk ook dat het niet uitmaakt wie er spelen,spelers moeten bepaalde kwaliteiten hebben om op een bepaalde positie te kunnen spelen als er dan ook gewonnen wordt kan het eingelijk alleen maar beter gaan,en dat is waar ajax mee is begonnen,en zie je ook ineens bepaalde jeugdspelers aan het front verschijnen, en zeg nou eerlijk waren deze dan slechter of beter dan de andere? nee…dat is wat ik bedoel,het maakt niet uit,poppetjes op de juiste plaats. dank u wel.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Wat ik me nog steeds afvraag is waar de spelvreugde van vorig seizoen was, ongelooflijk hoe snel dit weg was en daarmee al het voetbal vernuft…. En hoe snel het weer terug LIJKT te zijn (1 zwaluw…)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Christian

        Vertrouwen. Oftewel gebrek aan en onder De Boer overvloed aan vertrouwen. Alleen de vraag is dus ‘waarom is het vertrouwen verdwenen onder Jol?’. Dit zullen we niet snel horen……

          /   Beantwoorden  / 
  5. tyrone

    ik denk dat jol en zijn broer dalijk een club hebben en dat dan gwn de splers die die nu heb gekkochty gewoon naar de anderre club neem en ik denk dat hij dat bij ajax ook wou allenen niet geluk is

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Inpakken en een strik erom!

        /   Beantwoorden  / 
  6. piet

    laat hem die spelers maar meenemen dan komt er eindelijk meer rust bij Ajax, krijgt de jeugd meer kans,en ben je meteen van de zogenaamde rotte eieren verlost, opgeruimd staat netjes!het gaat erom dat je in het systeem kan voetballen,dat zit er bij de jeugd als een paplepel ingegoten en met peperduren aankopen moet je maar afwachten of dat gaat gebeuren. ik ga bewust geen namen noemen maar er zijn bergen geld uitgegeven aan spelers die niet voor Ajax geschikt ware,maar goed dat is een tendens die je over de gehelen wereld ziet,maar opleiden van jongen spelers daar gaat het om en dat is waar Ajax zeer goed en bekent in is,daar moet het gebeuren,ik hoop,en ik denk,ik weet wel zeker dat Ajax nu klappers gaat maken,niet mouwen niet zeuren,maar voetballen.dank u wel.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Piet, ik denk ook dat nu eindelijk het kwartje is gevallen en weer alleen in de eigen keuken gekeken zal worden. Alleen in uiterste nood, zoals voorheen Klaas Jan, zal een speler aangekocht worden.

        /   Beantwoorden  / 
  7. piet

    heel goed Christian,ik denk dat we hetzelfde over Ajax denken neuzen dezelfde kant op,de laatste weken hoor je niets anders meer sinds Cruif er over is begonnen,voorzitter die voor de camera de juiste woorden wist te vinden,spelers met een Ajax hart die werden opgetrommeld,jol weg,Frank kwam,allemaal hosanna stemming,ik hoop alleen dat niet bij de eerste verloren wedstrijd het roer weer drastig wordt omgegooid want dan wordt het wel erg ongeloofwaardig,denk je niet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Inderdaad, dit is wel de laatste echte kans om ons Ajax weer te worden. Dus volhouden nu ook als we de eerste wedstrijden straks niet goed doorkomen!

        /   Beantwoorden  / 
  8. piet

    laten we ze allemaal via dit forum vragen hetzelfde te doen,en ook als het ietsje minder gaat achter ONS AJAX!!! te blijven staan,pas dan laten ze zien uit het juiste hout te zijn gesneden,fijne jaarwisseling allemaal en tot ziens in het nieuwe jaar bij de beste club van nederland,dank jullie wel!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.