Prognose Ajax-ADO: prima remedie voor Boekarest-bummer

Voor Ajax staat op deze frisse zondag het thuisduel tegen ADO Den Haag op het programma. Een ideale pot om de Europese kater uit Boekarest weg te spoelen? We zullen het zien aan de hand van onze betrouwbare prognose.

Ajax-trainer Frank de Boer heeft dezelfde selectie in elkaar gedraaid als tegen Steaua. Dus ook Viktor Fischer is van de partij, ondanks wat pijntjes. De Boer ziet het thuisduel tegen ADO als prima remedie voor de Boekarest-bummer, zo zei hij op Ajax.nl:

‘Ik ben blij dat we dit weekend een thuiswedstrijd spelen. De spelers zitten nu even in een teleurstelling en dan is het altijd lastiger als je een paar dagen later naar een klein stadion met fanatiek publiek van de tegenstander moet. Thuis in een volle ArenA kunnen onze eigen fans de ploeg een extra push geven.’

‘Altijd lastig’
ADO-trainer Maurice Steijn sprak gisteren al over de bepaalde weerstand die Ajax in Den Haag oproept. Qua wedstrijd had Steijn nog een originele uitspraak in petto: ‘Ajax-uit is altijd lastig, maar wij zijn zeker niet kansloos’.

Komt het allemaal goed met Ajax? Tijd voor de betrouwbare prognose.

De prognose: Het eerste half uur zitten de Ajacieden nog duidelijk ‘in een teleurstelling’ en komt er weinig uit. ADO Den Haag krijgt vervolgens een penalty (door Vermeer gestopt) en schiet een keer op de lat, waardoor Ajax wakker wordt. Vlak voor rust prikt Kolbeinn Sigthorsson de 1-0 binnen. Na rust is Ajax een stuk geconcentreerder en wordt het door twee schitterende treffers van Viktor Fischer toch nog 3-0. Jammer alleen dat Vermeer vlak voor tijd vreselijk in de fout gaat waarmee de eindstand 3-1 voor Ajax wordt.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Prognose Ajax-ADO: prima remedie voor Boekarest-bummer

  1. Hahaha

    Pol van Boekel is een mooie voorbeeld waarom scheitsrechters in elkaar worden geslagen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.