Na bummer in Boekarest resten Ajax slechts clichés

Ajax ligt dus uit de Europa League na een nederlaag na strafschoppen tegen Steaua Boekarest. Een goed moment om in clichés te vervallen en vervolgens de focus geheel op de landstitel te leggen.

Het was niet de eerste keer in de geschiedenis dat Ajax na penalties werd uitgeschakeld. Sterker nog, slechts twee keer in de historie won Ajax een wedstrijd na strafschoppen, waaronder deze aardige pot.

Onze prognose voor het duel tegen Steaua Boekarest was overigens zo slecht nog niet: de eerste helft werd zelfs exact goed voorspeld. Daarna ging het een beetje mis, hoewel onze chef Voorspellingen tijdens de strafschoppenreeks van tevoren al exact aangaf dat Lasse Schöne en vooral Niklas Moisander zouden falen.

‘Een loterij’
Ajax-trainer Frank de Boer noemde de nederlaag ‘teleurstellend’ omdat er ‘eigenlijk niks aan de hand was’. De tegengoals waren te wijten aan ‘twee onoplettendheden’ en, zo omschreef Frank op originele wijze: ‘Dat mag niet op dit niveau en dat wordt door Steaua Boekarest op genadeloze wijze afgestraft’.

Kenneth Vermeer had ook een duidelijke verklaring: ‘Als je eigenlijk één goal maakt, dan weet je dat het dan eigenlijk gespeeld is, maar die goal viel niet.’ Bovendien, zei Vermeer: ‘Je weet, penalties is een loterij’.

‘Dramatisch’
Niklas Moisander speelde niet echt de wedstrijd van zijn leven en bekroonde die met zijn strafschop. ‘Het was gewoon heel slecht ingeschoten, geen excuses daarvoor. Ik wilde eentje nemen, maar schiet hem dramatisch’, analyseerde de Fin.

Check hier de reacties in levende lijve.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Na bummer in Boekarest resten Ajax slechts clichés

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.