Beste Ajax-speler was Blind, jury kiest voor Eriksen

(Foto: @BlindDaley)

(Foto: @BlindDaley)

De beste Ajax-speler in het seizoen 2012/2013 was verdediger Daley Blind. Dat blijkt uit een betrouwbare peiling van Ajax.blog.nl. Na Blind volgen aanvoerder Siem de Jong en Christian Eriksen, de favoriet van de jury.

Daley Blind, die eerder ook door de supportersvereniging tot beste Ajacied werd uitgeroepen, scoorde in onze peiling onder honderden betrouwbare Ajax-fans liefst 32 procent van de stemmen. Daarmee laat hij De Jong (21 procent) en Eriksen (14 procent) ruim achter zich.

Blind maakte afgelopen seizoen een enorme ontwikkeling door. Waar een jaar geleden nog aan de back werd getwijfeld en er op de tribunes nogal eens werd gezucht en gesteund bij zijn opkomende acties, snoerde hij dit seizoen alle mondjes. Blind scoorde zelfs twee keer en kwam in het Nederlands elftal terecht. Daley Blind is daarmee de waardige opvolger van de beste Ajax-speler van vorig seizoen, Jan Vertonghen.

Respecteren
De jury noemt de uitslag van de betrouwbare peiling overigens verrassend: ‘Onze duidelijke voorkeur ging uit naar Christian Eriksen, het Deense Dreh- und Angelpunkt van de 32ste landstitel. Maar goed, ook dit is democratie, dus we moeten de uitslag respecteren.’

Check hieronder de complete top tien van beste Ajax-spelers van het seizoen 2012/2013.

1. Daley Blind (32%)

2. Siem de Jong (21%)

3. Christian Eriksen (14%)

4. Viktor Fischer (9%)

5. Lasse Schöne (5%)

6. Toby Alderweireld (4%)

7. Kenneth Vermeer (3,5%)

8. Christian Poulsen (3%)

9. Ryan Babel (2%)

10. Jasper Cillessen (1,5%)

 

De prijsuitreiking:

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.