Ajax-fans: Vertonghen is de beste, daarna Anita

Foto: Jan_Vertonghen

Aanvoerder Jan Vertonghen is óók door de bezoekers van Ajax.blog.nl uitgeroepen tot Ajacied van het jaar. Dat blijkt uit een peiling onder vele betrouwbare respondenten.

Het viel natuurlijk te verwachten, maar de uitslag van de poll leverde bijna Noord-Koreaanse taferelen op. Liefst 62 procent van de Ajax-fans vond Vertonghen de absolute uitblinker van het afgelopen kampioensseizoen.

De eminente aanvoerder werd eerder al door talrijke andere media uitgeroepen tot beste Ajacied en/of beste speler. Vraag is nu: waar wordt Vertonghen volgend jaar uitgeroepen tot beste speler? Tottenham Hotspur? Arsenal? Manchester United? Barcelona? Ajax??

Op één na beste
Veel spannender was de strijd om de titel ‘op één na beste Ajacied van het jaar’. Die fraaie eer ging volgens de betrouwbare peiling naar Vurnon Anita. De nieuwe Seedorf werd door 8 procent van de Ajax-fans als beste gezien.

De derde plaats in de lijst wordt gedeeld door een illuster middenveldtrio: Christian Eriksen, Siem de Jong en Theo Janssen werden ieder door 4 procent van de representatieve respondenten als beste beschouwd.

Cult
Andere opvallende noteringen: de afzwaaiende cult-keeper Jeroen Verhoeven eindigde op een gedeelde zesde plaats. Huisfilosoof Ruben Ligeon viel met 1 procent van de stemmen net buiten de top 10.

Hier is de Eregalerij der 10 Beste Ajacieden van het Seizoen 2011-2012:

1. Jan Vertonghen (62%)

2. Vurnon Anita (8%)

3. Christian Eriksen, Siem de Jong, Theo Janssen (4%) 

6. Dmitri Boelikin, Jeroen Verhoeven (3,5%) 

8.  Gregory van der Wiel (3%)

9. Ismaïl Aissati, Daley Blind (2%)

 

Diese Angaben sind wie immer ohne Gewähr.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Ajax-fans: Vertonghen is de beste, daarna Anita

  1. Michael

    Jan is met afstand de beste dat Verhoeven op plaats 6 staat is natuurlijk een grap. Als Vertonghen gaat zullen we nooit een goede vervanger kunnen krijgen met de zelfde kwaliteiten dat is wel jammer.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mex

    Ik wacht nu al met smart op zijn terugkeer over 10 jaar, liefst eerder

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.