Cruijff grijpt in na nieuwe nederlaag Chivas

(foto: Jaec)

Chivas Guadalajara heeft zijn tweede nederlaag geleden sinds Ajax-legende Johan Cruijff in een nobele bui besloot de kwakkelende Mexicaanse club onder zijn hoede te nemen. Cruijff heeft na het tweede verlies op rij onmiddellijk maatregelen aangekondigd.

Het was een vervelende nederlaag voor onze favoriete Mexicanen, nota bene in speelronde nummer 14. Chivas ging thuis in Guadalajara onderuit tegen aartsrivaal América. Lang stevende de intense wedstrijd af op een brilstand, maar vlak voor tijd zorgde de sluwe Paul Aguilera voor de uiterst pijnlijke 0-1.

In de eerst helft werd nog wel een doelpunt van Chivas-aanvoerder Hector Reynoso om dubieuze redenen afgekeurd. In de blessuretijd kreeg Reynoso ook nog eens een omstreden rode kaart vanwege een vermeende elleboogstoot.

Eigen hand
Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Chivas plaatsing voor de play-offs om de Mexicaanse landstitel niet meer in eigen hand. De ploeg staat nu 12de met 15 punten. Chivas moet de drie komende duels winnen en hopen dat de concurrentie punten laat liggen.

Een dag na de wedstrijd heeft Cruijff – bij monde van directeur Todd Bean van het Cruyff Instituut – natuurlijk meteen maatregelen aangekondigd.

Basiskwaliteiten
Mr. Bean heeft Chivas de afgelopen weken op verzoek van de eeuwige nummer 14 doorgelicht en kondigde aan dat het vanaf volgende maand een gevalletje totaalvoetbal wordt in Guadalajara. Er komen hervormingen in de structuur bij Chivas en de discipline gaat omhoog, aldus Bean. Met als hoogste prioriteit de ontwikkeling van basiskwaliteiten, met veel aandacht voor de jeugd.

Caramba! Check hier de spectaculaire laatste minuten van Chivas – América, inclusief de wel heel makkelijk gegeven rode kaart voor Reynoso.